Avukat Yargılamaları Paneli Yapıldı

İzmir Barosu tarafından Avukatlar haftası etkinlikleri kapsamında “Savunmaya Dokunma ! Avukat Yargılamaları” başlıklı bir panel düzenlendi.

09:01 . 12 Nisan 2019

Panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Deman Güler Türkiye’nin hukukun üstünlüğü endeksinde 126 ülke arasında 109. Sırada olduğunu, tehlikedeki avukatlar gününün bu yıl bir kez daha Türkiye’deki avukatlar ve hukukçulara adandığını ifade ederek, “artık tuzun koktuğu yerdeyiz. Bir gün yanyana duruşmaya girdiğimiz dostlarımızı ertesi gün cezaevinde ziyaret etmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Oturum başkanlığını İzmir Barosu Avukat Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Yıldız’ın yaptığı panele İstanbul Barosu Adil Yargılama Takip Merkezi Başkanı Av. Aynur Tuncel Yazgan, Diyarbakır Barosu - Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Av. Faik Özgür Erol, İzmir Barosu Üyesi Av. Nergiz Tuba Aslan ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan konuşmacı olarak katıldı.

Oturum Başkanlığını yapan İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Yıldız ise toplantıyı kapatırken “bizler hiç kimseden ve hiçbir şeyden korkmadan mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz. Buradan cezaevinde olan tüm meslektaşlarımıza selam gönderiyoruz ve onlarla her zaman dayanışma içinde olacağımızı vurguluyoruz” dedi.

Panel kaydının tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.