İzmir Barosu, 1 Mayıs öncesinde işçi avukatların çalışma koşullarına ilişkin hazırladığı Politika Belgesi’ni düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Toplantıda, mesleğin karşı karşıya olduğu sorunlar, işçi avukatların çalışma koşulları ve baronun bu alandaki yaklaşımı kapsamlı şekilde ele alındı.
Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu İşçi Avukatlar Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dinçer Dikmen, konuşmasına yaşamını yitiren meslektaşları Av. Hatice Kocaefe’yi anarak başladı. Avukatlara yönelik şiddetin artışına dikkat çeken Dikmen, bu durumun temelinde cezasızlık politikalarının ve mesleğin itibarsızlaştırılmasına yönelik yaklaşımların bulunduğunu ifade etti. İşçi avukatların hem fiziksel hem de ekonomik şiddete maruz kaldığını vurgulayan Dikmen, hazırlanan politika belgesinin aylar süren bir çalışmanın ürünü olduğunu ve yalnızca ekonomik değil, çalışma koşullarına ilişkin sorunlara da çözüm üretmeyi hedeflediğini belirtti. Belgenin, İzmir Barosu’nun kurumsal iradesini yansıttığını ve gelecek yönetimler açısından da bağlayıcı nitelik taşıdığını dile getirdi.
Ardından söz alan İzmir Barosu İşçi Avukatlar Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi ve Merkez Sekreteri Av. Ezgi Yağmur Tokatlı, politika belgesinin hazırlanma sürecine ilişkin bilgi verdi. Tokatlı, işçi avukatların adliyede, ofislerde ve saha çalışmalarında karşılaştıkları sorunların yanı sıra mesleki güvencelerinin ve özlük haklarının geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Belgenin; ücret politikalarından iş tanımına, çalışma sürelerinden mesleki eşitliğe, tip sözleşmeden bağımsızlığa kadar pek çok başlığı içerdiğini belirten Tokatlı, İzmir Barosunun işçi avukatlara yönelik her türlü itibar sarsıcı uygulama, mobbing ve şiddete karşı “sıfır taviz” ilkesi benimsediğini vurguladı. Tüm avukatların eşit haklara sahip olduğunu hatırlatan Tokatlı, dayanışmanın önemine dikkat çekerek baronun her koşulda meslektaşlarının yanında olduğunu ifade etti.
Toplantının son konuşmasını yapan İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Zöhre Dalkıran ise politika belgesinin 1 Mayıs arifesinde açıklanmasının önemine değindi. Emek mücadelesinin güncel örneklerine atıfta bulunan Dalkıran, işçi avukatların bu belgeyle birlikte kendilerini daha güvende hissedeceklerini ve karşılaştıkları sorunlarda İzmir Barosunu yanlarında bulacaklarını belirtti. Dalkıran, dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulunarak, tüm meslektaşları 1 Mayıs günü saat 11.30’da İzmir Barosu önünde buluşarak kortejde yer almaya davet etti.
POLİTİKA BELGESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ