Tahir Elçi’nin Katillerinin Peşindeyiz

17:45 . 24 Kasım 2022

Diyarbakır Baro Başkanlığını yürüttüğü sırada katledilen Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin üçü polis dört kişinin yargılandığı Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran, önceki dönem İzmir Barosu Başkanı ve TBB İzmir Delegesi Av. Özkan Yücel ve TBB Avukat Hakları Merkezi üyesi ve TBB İzmir Delegesi Av. Hüseyin Yıldız Baromuz adına katıldı.

Tahir Elçi Dosyasını, Faili Meçhul Bırakmayacağız

Mahkeme heyetinin duruşma salonunu terk ettiğini hatırlatan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, yaptığı açıklamada yaşananları şöyle anlattı: “Mahkeme heyeti, yaptığımız savunmaları gerekçe göstererek duruşma salonunu terk etti. Yaptığımız görüşmelerden sonra duruşma salonuna tekrar gelen mahkeme heyetine taleplerimizi yineledik ama maalesef duruşmaya başlarken dile getirdiğimiz soruşturma aşmasındaki etkisiz ve isteksiz sürecin kendileri tarafından sürdürüldüğünü bir kere daha gördük. Biz de buradan bir kere daha sesleniyoruz, ömrünü faili meçhul cinayetlere adamış Tahir Elçi dosyasını, faili meçhul bırakmayacağız.”  Baroların katılma taleplerini reddeden Mahkeme, duruşmayı 5 Temmuz 2023 tarihine erteledi.

Gel de Bu Oyuna ‘Yargılama’ De

Duruşmaya ilişkin konuşan Av. Özkan Yücel, “Duruşma günü verip gününü beklememek, duruşmada dinlemeye karar verdiğin tanıktan celse arasında vazgeçmek, duruşmada avukatlara küsüp salondan kaçmak, taraflara söz vermeden duruşma bitirmek, ara kararı savcısız salonda açıklamak. Gel de bu oyuna ‘yargılama’ de.” ifadelerini kullandı.