Çocukla Şahsi İlişki ve Çocuk Tesliminde Yeni Dönem Konulu Konferans Düzenlendi

11:13 . 24 Kasım 2022

İzmir Barosunun 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü için düzenlediği programın bir parçası olan “Çocukla Şahsi İlişki ve Çocuk Tesliminde Yeni Dönem” başlıklı konferans 23 Kasım 2022 tarihinde, İzmir Barosu Konferans Salonunda yapıldı.

Moderatörlüğünü Çocuk Hakları Merkezi yürütme kurulu üyesi Av. Ruhiye Bahar Batıkan’ın yaptığı konferansa İzmir Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Ferhat Satıroğlu ile Karşıyaka Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Engin Kula konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansın sonunda bir değerlendirme yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, 7343 sayılı Yasa’nın TBMM’de kabulünün üzerinden tam bir yıl geçtiğini hatırlatarak “İcra İflas Kanunu’nun 25. maddesinin devamındaki hükümlerin değişmesi çok uzun zaman aldı. Aslında kanayan bir yaraydı. Belki bu Yasa ve Yönetmelik bir parça sorunların giderilmesine yardımcı oldu ama uygulayıcılar olarak birçok aksaklıkların olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Belki bunlar süreç içerisinde yeniden gözden geçirilecek ve çözüm noktaları bulunacak.” dedi.