Ekolojik Yıkıma Karşı Nöbetteyiz!

10:47 . 14 Haziran 2022

“Kentin Ekolojik Yıkımı ve Talanına Karşı Nöbetteyiz!” sloganıyla 1-6 Haziran tarihleri arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi önünde yürütülen nöbet etkinliklerinin ardından, 6 Haziran 2022 tarihinde TMMOB il Koordinasyon Kurulu, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Konak Kent Konseyi, Ege Kent Konseyleri Birliği, İzmir Kent Konseyleri Birliği, EGEÇEP tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, yönetim kurulu üyeleri Av. Şefika Yıldırım Sert ve Av. Sinan Balcılar ile Kent ve Çevre Komisyonu üyesi meslektaşlarımızın katıldığı etkinliklerin son günü, bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada Dünya Çevre Günü’nün tüketimin parçası olan bir kutlama günü değil, 31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında, ekolojik yıkıma dikkat çekilen, bilgilendirmeye, farkındalık yaratmaya, yaşam alanlarını korumaya yönelik mücadele çağrısı yapılan “Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası” olarak değerlendirildiği vurgulanarak “Bu dönemde doğanın talanı ve emeğin sömürülmesi süreçleri tüm yıkıcı etkileri ile karşımızda duruyor. Ülkemizde ve kentimizde yurttaşlarımızın yaşam alanlarını ranta ve talana karşı korumak adına mücadele etmeleri ; çevre sorunları ile toplumsal sorunlar arasında ayrılmaz bir ilişki olduğunu, çevrenin korunmadığı bir demokrasi anlayışından söz edilemeyeceği gibi, demokrasinin olmadığı bir ülkede de çevrenin korunamayacağını göstermiştir. 42 gündür sürdürdüğümüz Gezi Nöbeti ve yaşadıklarımız bunu en somut örneğidir" denildi.

Açıklamadan sonra Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sonunda Alsancak Vapur iskelesi önünde toplanan katılımcılar ‘Kentin Ekolojik Meseleleri ve Kent Suçları Forumu’ konulu açık kürsü etkinliğinde buluştular.