“6284 Sayılı Yasa/Kadına Yönelik Şiddet Olgusunun Sosyal, Psikolojik ve Hukuksal Boyutu” Çalışması Düzenlendi

13:21 . 19 Ocak 2022

Şiddete maruz kalan kadınlara hukuksal hizmet vermek amacıyla İzmir Adliyesi E Blok 311 numaralı odada hizmet veren Kadın Hakları Merkezimizde, “Adli Yardım Sistemi” içerisinde nöbet tutmak ve 6284 sayılı Yasa kapsamında görevlendirme listesinde yer almak isteyen meslektaşlara yönelik 14-15 Ocak 2022 tarihlerinde eğitim çalışması düzenlenmiştir.

“6284 Sayılı Yasa/Kadına Yönelik Şiddet Olgusunun Sosyal, Psikolojik ve Hukuksal Boyutu” başlıklı bu çalışma, eğiticilerin eğitimine katılan meslektaşlarımızın kolaylaştırıcılığı ile en fazla 30 kişiden oluşan 4 ayrı gruba yönelik olarak interaktif yöntemlerle yapılmıştır.

Toplumsal cinsiyet eşitliği, İstanbul Sözleşmesi/Cedaw, İletişim Teknikleri ve 6284 sayılı Yasa ve Uygulama Yönetmeliği hakkında katılımcılarla deneyim paylaşımı gerçekleştirilmeye yönelik bu eğitim çalışmaları, belli periyodlarda düzenlenmektedir.