Yetkililere Sesleniyoruz: Eril Şiddeti Durdurun!

13:27 . 11 Ocak 2022

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ: ERİL ŞİDDETİ DURDURUN!

Ey yasaların eksiksiz uygulanmasını, önleyici, koruyucu tedbirler alınmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların uygulanmasını sağlamayanlar!  Dün ( de) bir kadın öldürüldü!

Katledilen bir kadın, bir avukat, bir insandı. Bilin ki ikiyüzlü politikalarınız, cinsiyetçi söylemleriniz nedeniyle öldürülen Dilara YILDIZ’ın kanı sizin de ellerinize bulaştı. Yalnız Dilara’nın değil,  istatistik verisi yapmaya, rakamlardan ibaret kılmaya, unutturmaya çalıştığınız tüm kadınların kanı ellerinizde.

İzmir Barosu avukatları olarak eski nişanlısı tarafından katledilen meslektaşımız Dilara YILDIZ’ı çok büyük bir üzüntü ile anıyor, olayın takipçisi olacağımızı ve failin/faillerin cezasız kalmasına izin vermeyeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Cinayeti işleyen fail (ler) kadar; kadın cinayetlerine sebep, kadınları koruyacak yasaların uygulanmasına engel olan, bu yasaları sürekli tartışmaya açan herkesin bu cinayetlerden sorumlu olduğu bilinciyle yetkililere sesleniyoruz:

ERİL ŞİDDETİ DURDURUN!