Tüketici Hakem Heyetlerinin E-Tebligat Yapması Konusunda Girişimde Bulunduk

Baro Başkanlığımızın yazısı üzerine Adalet Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı’ndan tüketici hakem heyetleri tarafından elektronik tebligat adresi bulunan muhataplara fiziki tebligat yapılmasının usulüne aykırı tebliğ hükmünde olduğu hakkında tüketici hakem heyetlerinin bilgilendirilmesini istemiştir.

09:48 . 11 Ekim 2021

Baro Başkanlığımızca, Tüketici Hakem Heyetleri tarafından yapılan tebligatların elektronik yolla yapılmadığı yönünde gelen yakınmalar üzerine Adalet Bakanlığı’ na yazı yazılarak, Tüketici Hakem Heyetlerince yapılacak her türlü tebligatın Tebligat Kanunu’ nun 7/a maddesine uygun olarak yapılmasının sağlanması için Ticaret Bakanlığı ile koordineli çalışılması ve tebliğ işlemlerinin UETS üzerinden yürütülmesi istenmiştir.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, yazımız doğrultusunda Tüketici Hakem Heyetleri tarafından elektronik tebligat adresi bulunan muhataplara yapılacak fiziki tebligatların ( 7/a maddesinin üçüncü fıkrası saklı kalmak kaydıyla ) usulüne aykırı tebliğ hükmünde olduğu, muhatabın elektronik tebligat adresinin bulunup bulunmadığının Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’ nin oluşturduğu adres rehberi kullanılarak tespit edileceği hususlarının Tüketici Hakem Heyetlerine bildirilmesi yönünde Ticaret Bakanlığı’ na yazı yazmıştır. Yazının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İZMİR BAROSU YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

ADALET BAKANLIĞI YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ