🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Meslektaşlarımız Derhal Serbest Bırakılmalıdır

21:00 . 20 Kasım 2020

Bu sabah Diyarbakır’da yine meslektaşlarımız gözaltına alınmış; Diyarbakır Barosu konuyla ilgili açıklamasında, gözaltına alınan avukatların seçimler esnasında baro tarafından sandıklarda görevlendirilen avukatlar olduğunu açıklamıştır.

Her gün adliyeye giden, ofisleri, evleri belli avukatların sudan bahaneler üretilerek gece yarısı operasyonları ile üstelik de yargıyla ilgili reform söylemlerinin sık sık dile getirildiği dönemde, gözaltına alınmaları, hukuka ve kanuna aykırıdır.

Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik baskı ve yıldırma politikalarının son örneği olan bu operasyon, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ile hukuk devleti ilkelerini ortadan kaldırmaktadır. Hiçbir somut delile dayanmayan suçlamalar neticesinde hukuka aykırı şekilde gözaltına alınan meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılması gerekmektedir.