Cumhuriyet Bayramımızı Kutladık

22:10 . 28 Ekim 2020

İzmir Barosu, Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlamak üzere Baro Bahçe’de bir resepsiyon düzenledi. Açık alanda ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşen resepsiyonda bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “Cumhuriyet değerleri, demokrasi ve laiklik;  İzmir Barosu’nun asla taviz vermeyeceği ilkelerdendir” dedi.

Asla Tek Adam Rejimine Teslim Olmayacağız

Devlet kurumlarının pandemiyi yalnızca ulusal bağımsızlık savaşına özgü günlerde hatırladığını söyleyen Av. Özkan Yücel “Zihniyetlerini biliyoruz. Cumhuriyet değerlerini halktan uzaklaştırmak , laik Cumhuriyet’in altını oymak, siyasal İslam’ı yerleştirmek için bir mücadele içindeler ve bütün yurttaşları, bütün meslek kuruluşlarını, bütün kurumları bu yaklaşıma esir etmeye çalışıyorlar” dedi. İzmir Barosu’nun 112 yıllık bir mücadele geleneğinden geldiğini ifade eden Av. Özkan Yücel “Cumhuriyet değerleri, demokrasi ve laiklik, asla taviz vermeyeceğimiz ilkelerdendir. O yüzden ne yaparsanız yapın; Cumhuriyet değerlerinin ortadan kaldırılması çabanız, karşısında bizim mücadelemizi bulacak. ” dedi. Halkın iradesini Meclis’e yansıtıp Meclis’in çalışmasını sağlayabilmenin ancak Cumhuriyet değerleri ve demokrasiyle olanaklı olduğunu vurgulayan Av. Özkan Yücel “O yüzden bugünkü siyasal İslam’a gidişin karşısına Cumhuriyet değerlerini koymak ve Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkmak kaçınılmaz” dedi. “Biz asla tek adam rejimine teslim olmayacağız” diyen Av. Özkan Yücel sözlerine şöyle devam etti: “Bunu isterseniz ülkenin en tepesine, isterseniz Ankara’da sırça sarayında oturmakta olan Türkiye Barolar Birliği’ndeki küçük tek  adama indirgeyin. Hiç fark etmeyecek. Tek adam anlayışı İzmir Barosu’nun kitabında yazmaz ve bu bizim temel mücadele alanlarımızdan biridir” dedi.

Çelenk Koymak Üzere Cumhuriyet Meydanı’nda Olacağız

Demokrasi olmazsa, Cumhuriyet olmazsa ; fikir özgürlüğünden, ifade özgürlüğünden, toplanma özgürlüğünden de söz etmenin mümkün olmayacağını söyleyen Av. Özkan Yücel “İşte o zaman diledikleri zaman sandıkları önümüze koyup diledikleri zaman kaldırma gibi bir seçeneğe sahip olacaklar. İşte o zaman hukuk devleti değil, çadır devleti olduğumuzun resmi olacak. İzmir Barosu işte bütününde bu tabloya karşı çıkıyor ve bu tabloya teslim olmamak konusunda kararlı. Her zaman söyledik;  teslim olmayacağız,  vazgeçmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz. Hele de Cumhuriyet değerleri ve demokrasi söz konusuysa, laiklik söz konusuysa bizden vazgeçmemizi asla beklemeyin. Dediler ki çelenk koymak yasak. İzmir Barosu olarak çelengimizi koymak için yarın 14.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda olacağız. Bu ülkeyi özgür ve demokratik bir ülke olarak bize bırakmaya çabalayan bütün devrim şehitlerine, bütün Ulusal Kurtuluş Savaşı şehitlerine saygılarımızı sunmak için orada olacağız. Yarın bütün meslektaşlarımızı oraya bekliyoruz” dedi.