Salgına Karşı Canları Pahasına Mücadele Eden Sağlık Emekçilerinin Mücadelesinin Yanındayız

10:23 . 23 Haziran 2020

Sene başından itibaren dünyayı ve Mart 2020’den itibaren ülkemizi etkisi altına alan Covid19 pandemisi şüphesiz ki en çok sağlık emekçilerini etkiledi. İzinleri askıya alınan, 48 saate varan sürelerle çalışmak zorunda bırakılan ve her an bu ölümcül virüsle mücadele etmek durumunda olan sağlık emekçileri her ne kadar salgın nispeten kontrol altına alınmış görünse de hala çok zor şartlarda ve büyük bir risk altında hayatlarına devam etmeye çalışıyorlar.

Salgın döneminin başlarında bizzat Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı tarafından birçok kere sağlık emekçilerinin şartlarının iyileştirileceğine yönelik açıklama yapılmış olsa da bugün gelinen durumda iyileşme bir yana, sağlık emekçileri eski durumlarından bile daha geriye düşmüşlerdir. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçilerinin ücretlerinden hiçbir makul gerekçe gösterilmeden kesintiler yapılmış, aynı işi aynı yerde yapan kişiler arasında dahi fahiş gelir eşitsizlikleri ortaya çıkmıştır.

Toplumun sağlığı için salgınla mücadele eden emekçiler bu kez de bu kabul edilemez hak gaspıyla mücadele etmek zorunda bırakılmışlardır. Sağlık emekçilerinin haklı taleplerine Üniversite’nin verdiği yanıt ise soruşturma başlatmak olmuştur.

İzmir Barosu olarak pandemi sürecinde canla başla çalışan sağlık emekçilerinin haklı mücadelelerinde yanında olduğumuzu beyan ediyor ve Sağlık Bakanlığı’nı ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sağlık emekçilerinin haklı taleplerini kabul etmeye davet ediyoruz.

İzmir Barosu Başkanlığı