Yeni Tip Corona Virüs Salgını İle İlgili Olarak Baro Başkanlığımız Tarafından Kurumlara Yazılan Yazılar

19:24 . 17 Mart 2020

Yeni tip corona virüs salgını ile ilgili olarak Baro Başkanlığımız tarafından;

Türkiye Barolar Birliği’nden bugüne kadar baromuzca yapılmış adli yardım görevlendirmeleri sebebiyle meslektaşlarımızın hak kazandığı adli yardım ödemelerinin Baro Başkanlığımıza aktarılması talebinde bulunulmuştur.

İzmir Valiliği’nden valilik ve il müdürlüklerinde görevli avukatların çalışmalarını evlerinden sürdürmelerine karar verilmesi ve aynı yönde tedbirlerin alınması konusunda tüm kaymakamlıklara gerekli uyarıların yapılması talebinde bulunulmuştur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan belediye bünyesinde görevli avukatların çalışmalarını evlerinden sürdürmelerine karar verilmesi ve aynı yönde tedbirlerin alınması konusunda tüm ilçe belediye başkanlıklarına gerekli uyarıların yapılması talebinde bulunulmuştur.

Adalet Bakanlığı’ndan adli yardım ödemelerinin yapılabilmesi için Türkiye Barolar Birliği’ne meslektaşlarımızın hak kazandığı adli yardım ödemelerinin aktarılması; CMK ödemelerinin ivedilikle yapılabilmesi için Maliye Bakanlığı ile gerekli görüşmelerin yapılması; ceza infaz kurumlarında bulunan tüm kişilerin sağlık kontrollerinden ve virüs testlerinden geçirilerek enfekte olmamaları koşuluyla öncelikle hasta ve yaşlılar, hamile kadınlar, çocuklar, kronik rahatsızlığı bulunan tutuklu ve hükümlülerin uygun tedbirlerle tahliyeleri için gerekli yasal ve idari düzenlemelerin yapılması ve cezaevlerinde hijyen açısından eldiven, maske vb ihtiyaçların karşılanması, enfekte olan kişilerin gerekli tedavilerinin hızla gerçekleştirilmesi talebinde bulunulmuştur.

İçişleri Bakanlığı’ndan Geri Gönderme Merkezlerinde bulunan tüm kişilerin sağlık kontrollerinden ve virüs testlerinden geçirilerek enfekte olmamaları koşuluyla öncelikle hasta ve yaşlılar, hamile kadınlar, çocuklar, kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin uygun tedbirlerle bırakılmaları için gerekli işlemlerin yapılması ve merkezlerin hijyen açısından eldiven, maske vb ihtiyaçların karşılanması, enfekte olan kişilerin gerekli tedavilerinin hızla gerçekleştirilmesi talebinde bulunulmuştur.

Meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur.