İzmir Barosu 9. İş Hukuku Günleri Tamamlandı

09:46 . 12 Şubat 2020

İzmir Barosu 9. İş Hukuku Günleri 7-8 Şubat 2020 Günlerinde Düzenlendi

İzmir Barosu tarafından dokuz yıldan bu yana kesintisiz olarak süren İş Hukuku Günleri bu yıl da avukatlar, akademisyenler ve yargıçların katılımıyla gerçekleştirildi.

İki gün süren çalışmanın ilk günü gerçekleşen ilk oturumda başkanlığı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi Başkanı Hakim Ayşe Yeşim Akçelik yaparken “İşçi Davranışlarından Kaynaklı Feshin Yargı İçtihatları Işığında İncelenmesi” başlıklı sunumu İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyon Üyesi Av. Erkan Göbekçin gerçekleştirdi. İlk gün yapılan ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Gaye Burcu Yıldız’ın gerçekleştirdiği “İş Kazasından Doğan Destekten Yoksun Kalma Tazminatında Anne-Baba Açısından Destek ve Bakım İhtiyacı Kavramlarının Değerlendirilmesi” başlıklı oturumun başkanlığını ise İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyon Üyesi Av. Meriç Kaptan yaptı. Sempozyumun ilk günü gerçekleşen son oturumda “İş Yargılamasında İstinaf Usulü” başlıklı sunumda oturum başkanlığını İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi önceki Başkanı Hakim Mehmet Kenan Gül yaparken sunumu ise İzmir Demokrasi Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Ayça İzmirlioğlu yaptı.

Sempozyum ikinci gün yapılan üç oturumla devam etti. Oturum başkanlığını İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Hukuk Daire Başkanı Hakim Ercan Turan’ın yaptığı ve sabah gerçekleşen ilk oturumda İzmir Barosu Üyesi Av. Dr. Evran Kırmızı “Sosyal Güvenlik Hukukunda Fazla ve Yersiz Ödemelerin Geri Alınması” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Günün ikinci oturumunda ise “Hizmet Tespiti ve Sigorta Primine Esas Kazancın Tespiti Davalarında İspat Sorunu” başlıklı sunumu Kocaeli Barosu Üyesi ve “Çalışma ve Toplum” Ekonomi ve Hukuk Dergisi Yayın Yönetmeni Av. Dr. Murat Özveri sundu. İkinci oturumun başkanlığını ise İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Hukuk Daire Üyesi Hakim Özcan Yavaş yaptı. Günün ve sempozyumun son oturumuna ise Yargıtay Onursal Başkanı Ömer Hicri Tuna başkanlık yaptı. Üçüncü oturumda “7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu’nun İşe İade Davalarına Getirdiği Yenilikler Ve Arabuluculuk Son Tutanağının Hukuki Değerlendirilmesi” başlıklı sunumu İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyon Üyesi Av. Zöhre Dalkıran gerçekleştirdi.

Sempozyumun açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, İzmir Barosu tarafından dokuzuncu kez düzenlenen İş Hukuku Günleri’nin çok değerli bir çalışma olduğunu ifade ederek “her geçen yıl üzerine ekleyerek devam ediyoruz. Bize katkı sunan hakimlerimize, akademisyenlerimize meslektaşlarımıza, çalışmanın düzenlenmesini sağlayan İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu’nda çalışan arkadaşlarımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sempozyumun tüm oturumlarını aşağıda izleyebilirsiniz