Adli Yardım Alanında Göç ve İltica Hukuku Eğitimi Yapıldı

İzmir Barosu tarafından 8-9 Şubat 2020 günlerinde “Adli Yardım Alanında Göç ve İltica Hukuku Eğitimi” düzenlendi.

15:36 . 10 Şubat 2020

33 meslektaşımızın katıldığı eğitimde “İltica Hukukuna Giriş, Temel Kavramlar, Türkiye’de Mülteci Hukukuna Genel Bir Bakış”, “Mülteciler Alanında Psikososyal Yaklaşım”, “Sınır Dışı Kararları ve Yargısal Denetimi”, “İdari Gözetim ve İşleyişi”, “Uluslararası Koruma, İşleyişi ve Yargısal Denetim”, “Geçici Koruma Statüsü”, “Anayasa ve AİHM Kararları Çerçevesinde Yargısal Denetimi”, “Uygulamalı Vaka Çalışması” ve “Göç ve İltica Alanında Adli Yardımın İşleyişi” başlıkları değerlendirildi.

Açılışta konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel şunları söyledi: “Bir an için şu an bulunduğunuz alandan, mekândan, evinizden, işinizden, ailenizden koparıldığınızı ve hiç bilmediğiniz bir ülkede, hiç bilmediğiniz bir mecrada yaşamak için mücadele verdiğinizi hayal etmeye çalışın. O zaman çalıştığınız alanın ne derece zor olduğunu sanırım daha iyi anlayabilirsiniz. Yerini yurdunu kaybetmiş, ailesini kaybetmiş, aslında hayatının ondan öncesini kaybetmiş insanların hayatına bir nebze ışık tutabilmek için bu çalışma içindesiniz. İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu bu alanda Türkiye’de sayılı işler yapabilen bir komisyon. Siz de bunun bir parçası olacaksınız, içinde yer alacaksınız. Ben öncelikle komisyonda yer alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar tamamıyla gönüllü çalışmalar. Burada kolaylaştırıcı olarak çalışma yapacak bütün arkadaşlarım gönüllü bir katkıyla buradalar. O yüzden onların İzmir Barosu’na, demokrasiye ve insan haklarına sundukları bu gönüllü emek ve katkıya teşekkür ediyoruz” dedi.

Adli Yardım Alanında Göç ve İltica Hukuku Eğitimi, başvuran meslektaşlarımız başvuru sırasına göre davet edilerek yeni eğitimlere devam edecektir.