İzmir Barosu 1 Mayıs Alanı’ndaydı

18:26 . 01 Mayıs 2019

İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ta İzmir Barosu alandaki yerini aldı. Ellerinde “Tutuklu Avukatlarla Özgürlük”, “Emek İçin Adalet”, “Bağımsız Yargı, Tam Bağımsız Türkiye”, “Avukata Şiddete Son!”, “Avukatlar Biat Etmeyecek!” dövizleri taşıyan meslektaşlarımız 1 Mayıs alanına girerken coşkuyla karşılandı.

İzmir Barosu bu yıl aynı zamanda, 1 Mayıs'ta karşılaşılabilecek olası hukuka aykırı işlemlere karşı vatandaşlara yardımcı olmak, sorunların yaşanmasını önlemek amacıyla hukuki yardım birimi kurdu. 1 Mayıs alanında ve alana girişlerde kurulan arama noktalarında 30 meslektaşımız, vatandaşların en temel haklarından olan ifade özgürlüklerini ve toplanma haklarını sorunsuz şekilde kullanabilmesi için görev aldı.

1 Mayıs’a ilişkin görüşlerini ifade eden İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “sömürü düzenini, bir daha geri dönmemek üzere yıkacak olan emekçilerimizin, aydınlık yarınların coşkulu ümidini birlikte taşıdığımız işçi sınıfımızın bayramını kutluyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!” dedi.