Ölüm Oruçları Daha Ciddi Bir Aşamaya Ulaşmadan Yetkilileri Konuya Acilen Bir Çare Bulmaya Davet Ediyoruz

12:21 . 30 Nisan 2019

ÖLÜM ORUÇLARI DAHA CİDDİ BİR AŞAMAYA ULAŞMADAN

YETKİLİLERİ KONUYA ACİLEN BİR ÇARE BULMAYA DAVET EDİYORUZ

Türkiye çapında 98 cezaevinde yaklaşık 3000 tutuklu ve hükümlünün sürdürmekte olduğu açlık grevi, bugün itibariyle 15 kişi tarafından ölüm orucuna çevrilmiştir.

Açlık grevi olgusuna yaklaşımlar farklılık gösterse bile unutulmamalıdır ki; bir insanın taleplerini duyurabilmek için bedenini ortaya koyması, temelde bir "Yaşam hakkı" meselesi olup yaşam hakķı, yalnızca bireyi değil, içinde yaşadığı toplumu ve devleti de ilgilendiren, tüm disiplinlerin korumakla yükümlü olduğu bir haktır.

Avukatlık Kanunu uyarınca, insan haklarının savunulması ve geliştirilmesi görev ve sorumluluğunu taşıyan İzmir Barosu olarak, yaşam hakkının söz konusu olduğu her durumda, kişilerin kimliklerine bakılmaksızın , hakkın kendisinin savunulması gerektiğine inanıyor ve yetkilileri ölüm oruçları daha ciddi bir aşamaya ulaşmadan, konuya acilen bir çare bulmaya davet ediyoruz.

İzmir Barosu, söz konusu süreçte hukukun kendisine tanıdığı yetkiler doğrultusunda sorumluluk almaya hazırdır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

İzmir Barosu Başkanlığı