İzmir Barosu Lise Öğrencileri İle Buluştu

İzmir Barosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında lise öğrencileri ile buluştu

17:51 . 25 Nisan 2019

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bornova Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çiğli Naime Tömek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İzmir Barosu Adliye Birimi’ni ziyaret ettiler. Baro Yönetim Kurulu üyesi Av. Cansu Seçgin'in katılım sağladığı buluşmada öğrenciler avukatlık, baro ve baroların görevleri konusunda bilgilendirdiler.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında yapılan bir diğer etkinlikte ise Karşıyaka Mavibahçe Alışveriş Merkezi'nde meslek tanıtım günleri düzenlendi. Etkinlikte İzmir Barosu tarafından açılan stantta üniversite tercihi yapacak lise öğrencilerine meslek tercihleri konusunda bilgilendirme yapıldı. İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Baran Selanik ve Av. Ali Deman Güler baro standını ziyaret eden öğrencilere Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Çocuk Hakları Bülteni'ni dağıttılar ve öğrencilerle hukuk devleti ve avukatlık mesleği hakkında sohbet ettiler. Öğrenciler İzmir Barosu tarafından yapılan tanıtıma aktif katılım sağlayarak benzer etkinliklerin tekrarlanması için istekte bulundular. Etkinlik sonrası bir açıklama yapan Av. Baran Selanik çocukların ve gençlerin özgür bir toplumun geleceği olduğunu bildirerek benzer nitelikli çalışmaların kısa süre içinde tekrarlanacağının sözünü verdi.