TBB'nin Sahip Olduğu Arabuluculuk Temel Eğitimleri Konusundaki Yetkinin Baromuzla Paylaşılmasını Talep Ettik

İzmir Barosu Başkanlığı olarak meslektaşlarımıza verilecek eğitimlerin ücretsiz olması gerektiği inancı ile; temel arabuluculuk eğitimlerinin meslektaşlarımıza ücretsiz şekilde verilebilmesi için TBB’nin sahip olduğu eğitim yetkisinin Baromuzla paylaşılmasını talep etmekteyiz.

19:54 . 02 Mart 2019

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

BAŞKANLIĞI’NA

ANKARA

Konu: Türkiye Barolar Birliği’nin sahip olduğu arabuluculuk temel eğitimleri konusundaki yetkinin Baromuz Başkanlığı ile paylaşılması istemidir.

Ankara’da yapılmış olan Baro Başkanları toplantısında kanun gereği Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nın sahip olduğu eğitim yapma yetkisinin Baromuz Başkanlığı ile paylaşılması konusunda talepte bulunmuştuk.

İzmir Barosu Başkanlığı olarak meslektaşlarımıza verilecek eğitimlerin ücretsiz olması gerektiği inancı ile; temel arabuluculuk eğitimlerinin meslektaşlarımıza ücretsiz şekilde verilebilmesi için bir süredir çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmalar sonucunda halen başka kurumlarda eğitimci sıfatıyla faaliyette bulunan aşağıda isimleri belirtilen ve ekte cv’leri bulunan meslektaşlarımız baromuzun ücretsiz eğitim çalışmalarında destek vereceklerini bildirmişlerdir. Eğitimci olarak faaliyette bulunacak olan meslektaşlarımızın sayısında artış olması halinde Başkanlığınıza bilgilendirme yapılacaktır.

Açıklanan nedenlerle; baromuz üyelerine arabuluculuk temel eğitimlerinin ücretsiz olarak verilebilmesi için aşağıda isimleri yazılı meslektaşlarımızın Türkiye Barolar Birliği’nin eğitimci kadrosuna dahil edilerek Bakanlığa bildirilmesini ve TBB’nin sahip olduğu eğitim yetkisinin Baromuzla paylaşılmasını talep etmekteyiz.

Talebimizin kabulü halinde eğitim çalışmalarının zaman, eğitimci ve mekan planlamaları Baromuzca yapılmak üzere Türkiye Barolar Birliği ismini kullanmak istemekteyiz.

Konu ile ilgili gerekli kararın alınarak Baromuz Başkanlığına bildirilmesi hususu bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla.

Avukat Özkan YÜCEL