Tanıtım

16.06.2015 14:20:35

İzmir Barosu Avukat Hakları Merkezi 365 gün 24 saat Türkiye'nin neresinde olursa olsun mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan bir saldırıda derhal meslektaşımızın yanında yer almakta ve hukuka aykırı durum ortadan kalkana kadar takip etmektedir. Avukat Hakları Merkezi; "Hukukun üstünlüğünü ve savunma bağımsızlığını göz önünde tutarak, ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde avukat haklarının tanınması, uygulanması, geliştirilmesi ve savunulması amacıyla mesleki, akademik ve uygulamaya yönelik araştırmalar ve çalışmalar yapmak ve Baro Yönetim Kurulu'na bu yönde yardımcı olmak" amacıyla kurulmuştur.

Bu amaç kapsamında Merkez;

-Avukatlık Hukuku'nda yapılması gereken değişiklikler ile meslek içi sorunların tespiti ve çözüm yolları,

-Meslek içi eğitim çalışmaları,

-Avukatlara yönelik saldırıların takibine yönelik çalışma yapmaktadır.

Avukat Hakları Merkezi, çalışmalarını İzmir Adliyesi Baro Birimi'nde yürütmektedir.