MERKEZLER

86. Dönem CMK Eğitim Semineri Tamamlandı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu CMK Servisi tarafından düzenlenen 86. Dönem CMK eğitim semineri 09-10-11 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, doğrudan soru, kovuşturma evresi ve CMK sistem tanıtımı başlıklı sunumların yapıldığı ve aktif eğitim yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilen çalışmanın son günü örnek dosya üzerinden farazi duruşma çalışması gerçekleştirildi.

 

Dört ayrı grupta 101 meslektaşımızın katıldığı çalışmanın sertifika töreni öncesinde konuşan Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel, çalışmaya eğitmen olarak katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederek, “hiçbir karşılık beklemeden, tamamen gönüllü olarak bu çalışmanın parçası olmak için buradaydılar. Onlar olmadan bu çalışmayı gerçekleştirmek mümkün olmayacaktı” dedi. “Hukuk adına, avukatlık adına, hukuk devleti adına ve demokrasi adına bir kaygımız var” diyen Av. Özkan Yücel sözlerini “bilenler vardır belki, başka illere de gönüllü olarak gidiyor ve benzer çalışmaları oralarda da yapıyoruz. Bunu yaparken bir kaygıyla hareket ediyoruz. Bu işin iyi ve doğru yapılması adına, mesleki dayanışma adına bir kaygımız var ve bu çalışmanın buna hizmet etmesi, o doğruları ortaya çıkarması ve motive etmesi için de elimizden geleni yapıyoruz” diyerek tamamladı.