MERKEZLER

Kurgusal Duruşma Yarışması Tamamlandı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışması tamamlandı.

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışması tamamlandı. Yazılı aşamayı geçen sekiz takım 6 Şubat 2016 günü sözlü yarışmalara başladılar. Yarışma 13 Şubat günü yapılan yarı final ve 14 Şubat 2016 günü yapılan final karşılaşmalarıyla sona erdi.

 

İzmir Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmanın jüri üyeliklerini İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cevdet Ekizoğlu, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem ve İzmir Barosu Üyesi Av. Mustafa Nevhan Akyıldız yaptı.

 

Açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. A. Şakir Uzun, “İzmir Barosu öncü baro olduğunu göstererek ilk defa böyle bir yarışma düzenledi. Bu yarışmanın amacı sizleri hem avukatlık mesleğine daha iyi hazırlamak hem de Barolar Birliği’nin yapmış olduğu yarışmaya içinizdeki en iyileri göndermekti” dedi

 

Final karşılaşmaları öncesi bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çetin,  İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nin son bir yılda sekiz farklı konuda kurgusal duruşmalar yapmasına karşın ilk kez kurgusal duruşma yarışmasını yapıldığını belirtti. İlklerin her zaman zor ve riskli olduğunu söyleyen Çetin, “biz bugün bu ilki başarmanın, bu zorluğunu atlatmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi. Kurgusal duruşma yarışmalarının staj eğitiminin önemli bir parçası olduğunu dile getiren Av. Mustafa Çetin, “yargının kalitesini yükseltmek için, yargının üç sacayağı olan avukatların, hakimlerin ve savcıların iyi eğitimli ve donanımlı olmaları gereklidir. İyi bir avukat olmanın yolu kaliteli bir staj eğitimden geçmektedir. Bu nedenle kurgusal duruşmaları çok önemsiyoruz. Bu bir yarışma ancak eğitimin bir parçası. O nedenle bu yarışmanın kaybedeni olmayacak. Görüyorum ki son iki karşılaşmada da bu yarışma hedefine ulaştı. Her yıl aynı tarihlerde bu yarışmayı yapmayı düşünüyoruz. Bugüne gelmemizde katkısı ve emeğini esirgemeyenlere teşekkür etmek istiyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Başkanı Av. Berra Besler ise, “sizleri öncelikle hukukçu olduğunuz için içtenlikle kutluyorum” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “ Görev sorumluluğumuz gereği olan yargının bağımsızlığı, yargıcın tarafsızlığı ve halkın hak arama özgürlüklerini yaşama geçiren, demokrasinin en önemli unsuru olan özgürlükleri yaşatmak adına mesleğimize vurulan darbeleri ve ayrıca kalmayan, hepimizin ekmek su gibi ihtiyacımız olan hukuk güvenliğinin sarsılmasından zedelenmesinden doğan olayları sıkıntılarını birlikte yaşıyoruz. Bu olumsuzluklar mesleğe başladığınız ilk günlerde sakın sizi karamsarlığa götürmesin. Biz uygulayıcılar, yargıçlar, savcılar, avukatlar ve noterler hukuk devletini yaşatmak bakımından en önemli unsurlarız. Siz değerli gençler Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden olan hukuk devletinin en iyi bekçilerisiniz. Onu yaşatmak üzere en azimli çalışmaları yapacak olan kişilersiniz.”

 

Ödül töreninde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan konuşmasında şunlar söyledi: “Kurgusal duruşmaları hep yapıyoruz ama bu sefer kurgusal duruşma yarışması yaptık. İki gündür ben de yarışmayı, yarışmacıları izliyorum çok başarılı bulduğum arkadaşlarım var ve günden güne gelişme gösterildiğini gördüm burada. Bu yarışmayı izlerken bu çalışmalar hukuk fakültelerinde neden daha çok yapılmıyor diye düşündüm. Bizim zamanımızda da maalesef yapılmıyordu. Daha çok pratikten yoksun, teoriye ağırlık veren eğitimler yapılıyor. Halbuki üniversitelerde de teorinin yanında pratik çalışmaların da yapılmasının gerekli olduğunu bu çalışmayla görmüş olduk. İzmir Barosu her alanda olduğu gibi staj eğitimi alanında da öncü baro olduğunu bu yarışmayı düzenleyerek gösterdi. Bu anlamda Türkiye’deki diğer baroların benzer etkinlikler düzenlemek için harekete geçmiş olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda İzmir Barosu olarak İzmir’deki beş hukuk fakültemizle işbirliğini daha da yoğunlaştırarak genç meslektaşlarımızın mesleğe daha donanımlı olarak kazandırılmaları çalışmalarını yapacağız. Bu yıl İzmir Barosu için yapılanma yılı oldu. Adliye’de ve Merkez Binamızda meslektaşlarımızın ortak kullanımında olan alanlar yenilendi. İçinde bulunduğumuz konferans salonu da kısa süre içerisinde tamamlanacak ve önümüzdeki dönem içinde bu salonda Türkiye Barolar Birliğimizin de katkılarıyla on beş günde bir beş güncel konuda meslek içi eğitim çalışmaları yapacağız. Ayrıca İzmir Barosu olarak da diğer güncel konularla ilgili özellikle İzmir’deki beş fakültemizi de ayırt etmeksizin oradaki çok değerli hocalarımızı, yine İzmir Adliyesi’ndeki çok değerli hakimlerimizi, savcılarımızı katmak suretiyle meslek içi eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tabii ki Türkiye’nin diğer saygın fakültelerinden saygın hocalarımızı da bu çalışmalara davet edeceğiz. Bu anlamda sizlerden bu tip çalışmalara katılarak destek vermenizi istiyorum.” Dedi.

 

Kurgusal duruşma yarışması yapılan ödül töreniyle sona erdi. Yarışmada yazılı aşamayı geçen sekiz takım arasından; Stj. Av. Tuğçe Mengüç, Stj. Av. Sinem Çalışkan, Stj. Av. Gizem Ayey ve Stj. Av. Deniz Zengin’den oluşan takım birinci, Stj. Av. Oğulcan Karaşen, Stj. Av. Mustafa Çağrı Yılmaz, Stj. Av. Berdan Yursever ve Stj. Av. Gülce Keklik’ten oluşan takım ikinci, Stj. Av. Gamze Kurt, Stj. Av. Uğur Can Özok, Stj. Av. Kadri İnce, Stj. Av. Oğulcan Salman ve Stj. Av. Eyüp Can Kanlıtepe’den oluşan takım ise üçüncü oldu.  

 

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>