MERKEZLER

Farazi Duruşma Çalışması-25.6.2016

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından, Ceza Hukuku ve Özel Hukuk farazi duruşma çalışmaları gerçekleştirildi.

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından, Ceza Hukuku ve Özel Hukuk farazi duruşma çalışmaları gerçekleştirildi.

 

Stajyer avukat meslektaşlarımız bir süredir hazırlandıkları farazi dava çalışmalarını 25 Haziran 2016 günü İzmir Adliyesi 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri salonlarında gerçekleştirdiler.

 

Çalışmanın açılışında konuşan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çetin, “Mardin ve Hakkari’de meydana gelen terör saldırılarında şehit olan askerilerimize Tanrı’dan rahmet diliyor, terörü bir kez daha lanetliyoruz” diyerek başladığı konuşmasında “Staj Eğitim Merkezi’ne gönüllülük esasıyla bu çalışmalara zaman ayıran danışman ve eğitmen meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. “Staj Eğitim Merkezi’nin eğitimlerinin ana konularından biri de kurgusal duruşmalar. Birçok farklı okuldan eğitim alarak gelmiş siz değerli meslektaşlarımızı teorik derslerin yanı sıra kurgusal duruşmalar sayesinde de mesleğe pratik olarak hazırlamak istiyoruz” diyen Çetin İzmir Barosu’nca iki yıllık dönemde 23 tane kurgusal duruşma yapıldığını belirtti. “Her geçen gün maddi ve manevi zorlukları artsa da seçmiş olduğunuz meslek, çok kutsal, onurlu ve saygın bir meslek” diyen Av. Mustafa Çetin “siz genç meslektaşlarımızın bu zorlukları enerjisiyle aşacağınızı düşünüyorum. Seçmiş olduğunuz meslek artık hayatınızın bir parçası olacak. Bundan sonra avukat gibi yaşayıp avukat gibi hareket edeceksiniz” dedi. Çetin sözlerini, “yargının kaliteli olması için üç sacayağının tamamının kalitesinin yükselmesi gerekiyor. Avukatların meslek örgütü olarak İzmir Barosu ve Türkiye Barolar Birliği siz genç meslektaşlarımızın mesleğe kaliteli bir şekilde hazırlanması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Çıkmış olduğunuz bu kutsal yolda size başarılar diler, hukuka, mesleğe meslektaşa sahip çıkıp, saygı göstermenizi tavsiye ederim” diyerek tamamladı.

 

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ın da izlediği çalışmada Ceza Hukuku, Aile Hukuku, Asliye Hukuk, Asliye Ticaret ve İş Hukuku alanlarında hazırlanan kurgusal olaylar üzerinden duruşmalar gerçekleştirildi.