KOMİSYONLAR

Soma ve İş Güvenliği Konferansı Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu tarafından 10.06.2015 günü Soma ve İş Güvenliği Konferansı yapıldı.

İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu tarafından 10.06.2015 günü Soma ve İş Güvenliği Konferansı yapıldı.

Oturum Başkanlığını İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Ergun Sakızlı'nın yaptığı konferansa Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurşen Caniklioğlu, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Levent Akın ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Alp konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, sözlerine Soma'da yaşanan faciada yaşamını yitirenleri anarak başladı.

 

Olaya ilişkin İzmir Barosu'nun suç duyurusunda bulunduğunu, açılan davaya da müdahil olmak istediğini fakat müdahale talebinin reddedildiğini belirten Özcan, buna rağmen birçok meslektaşımızla birlikte kendisinin de bizzat davayı takip ettiğini ve bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceklerini,  İzmir Barosu ve diğer barolardan baro başkanları ve avukatların süren davada bulunmalarının davanın seyrini değiştirdiğini söyledi.

 

Av. Aydın Özcan, ülkemizin ölümlü iş kazalarında Hindistan ve Rusya'nın ardından üçüncü sırada olduğunu, iş sağlığı ve iş güvenliğinin hem bir kültür hem de bir sistem meselesi olduğunu belirterek "Bir insan, bir avukat ve İzmir Barosu Başkanı olarak iş cinayetlerinin önlenmesi için üzerimize düşen sorumluluğu unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı söz veriyoruz" dedi.

 

Konferansta Prof. Dr. Nurşen Caniklioğlu İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa Göre İşverenin Yükümlülükleri, Prof.Dr. Levent Akın İş Sağlığı ve Güvenliği Bağlamında Kusur Değerlendirilmesi ve Prof.Dr. Mustafa Alp İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekiminin İşvereni İhbar Hakkı Ve Yükümlülüğü başlıklı sunumları gerçekleştirmişlerdir.