Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

27.02.2017 17:27:44

İzmir Barosu tarafından 24-25 Şubat 2017 günlerinde Kadına Yönelik Şiddet Olgusunun Sosyal, Psikolojik ve Hukuksal Boyutu Semineri Yapıldı.

İzmir Barosu tarafından, Baromuz Adli Yardım Servisi içerisinde Kadına Karşı Şiddete Karşı Hukuksal Başvuru listesinde yer alacak ve Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’nin İzmir Adliyesi’nde bulunan ön bürosunda görev almak isteyen meslektaşlarımıza yönelik olarak 6284 sayılı Yasa ve Kadına Yönelik Şiddet Olgusunun Sosyal, Psikolojik ve Hukuksal Boyutu başlıklı bir seminer çalışması düzenlendi.

24-25 Şubat 2017 günlerinde düzenlenen seminerin, 24-25 Mart 2017 ve 14-15 Nisan 2017 günlerinde tekrarı yapılacak.

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Nuriye Kadan’ın da katıldığı seminere eğitmen olarak, Av. Seda Gürer, Av. Aytül Arıkan, Prof. Dr. Akça Toprak Ergönen, Psikolog Seher Gündoğan ve Psikolog Duygu Çelebi katıldılar.

Seminer sonunda katılımcılara belgelerini sunan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun özellikle kadın ve çocuk konularında hassas olduğunu belirtti. Kısa süre önce İzmir Adliyesi’nde Çocuk Hakları Merkezi’nin de açıldığını söyleyen Av. Aydın Özcan, bu alanlarda çalışacak olan avukatların gerekli eğitimleri almış olmasının önemli olması sebebiyle periyodik olarak bu eğitimlerin düzenlendiğini ifade etti.