Zorunlu Arabuluculuk Uygulamasının İş Hukuku Uyuşmazlıklarına Etkileri Atölye Çalışması Yapıldı

17.02.2017 tarihinde, İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu tarafından "Zorunlu Arabuluculuk Uygulamasının İş Hukuku Uyuşmazlıklarına Etkileri" konulu atölye çalışması gerçekleştirildi

17:14 . 24 Şubat 2017

17.02.2017 tarihinde, İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu tarafından "Zorunlu Arabuluculuk Uygulamasının İş Hukuku Uyuşmazlıklarına Etkileri" konulu atölye çalışması gerçekleştirilmiş olup, çalışmaya Dokuz Eylül Üniversitesi'nden, Prof. Dr. Mustafa ALP, Doç. Dr. Mine AKKAN ve Araş. Gör. Eda KARAÇÖP yapmış oldukları konuşmalarıyla katkı sağlamışlardır. Prof. Dr. Mustafa ALP; tasarıyı iş hukuku uyuşmazlıklarına olumlu ve olumsuz etkileri ve uluslararası uygulamaları ve örnekleri ile birlikte değerlendirmiş, Doç Dr. Mine AKKAN; usul hukuku bakımından zorunluluk unsurunu, dava şartı ve etkileri açısından değerlendirmiş, Araş. Gör. Eda KARAÇÖP ise uygulamada karşılaşılan ve karşılaşılabilecek sorunları ve çözümleri, ihtiyari ve zorunlu uygulama ve etkileri konusunda bir değerlendirme yapmıştır. Çalışma, aralarında arabulucuların da bulunduğu İzmir Barosu'na kayıtlı 36 avukatın ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Serkan ODAMAN'IN katılımı ve önerileri ile geliştirilmiş ve sonuç bildirgesi hazırlanmak ve ilgili merciilere sunulmak üzere tamamlanmıştır.

Çalışma sonunda katılımcı akademisyenlere plaketleri İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Atalay Aksay tarafından sunulmuştur.