İstanbul Tahkim Merkezi İle Uyuşmazlıkların Etkin Çözümü Semineri Yapıldı

İzmir Barosu ve İstanbul Tahkim Merkezi tarafından, İzmir Barosu ev sahipliğinde “İstanbul Tahkim Merkezi İle Uyuşmazlıkların Etkin Çözümü” başlıklı bir seminer düzenlendi.

21:26 . 03 Şubat 2017

İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere ISTAC Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, ISTAC Milli Divan Üyesi Doç. Dr. Cemile Demir Gökyayla, ISTAC Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Müjdat Keçeci ve Av. M. Rifat BACANLI konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun tahkim konusunu çok önemsediğimi belirterek, bu konuda geçtiğimiz aylarda uluslararası sözleşmeler, uluslararası tahkim, enerji hukuku Avrupa Birliği akreditasyonlu bir sertifika programı düzenlediklerini dile getirdi. İzmir Barosu olarak, İzmir ve Ege Bölgesinde uluslararası ilerin genellikle İzmir dışından avukatlar tarafından takip edildiğinin tespit ettiklerini söyleyen Av. Aydın Özcan bu nedenle yeni dönemde bir dizi faaliyet planladıklarını ifade etti.

Uluslararası tahkim, uluslararası sözleşmeler ve deniz taşımacılığı yapılacak bu çalışmaların özellikle genç avukatları uluslararası birer avukat yapmayı hedeflediğini belirten Av. Aydın Özcan bu kapsamda bir yabancı dil firmasıyla da anlaştıklarını ifade etti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, ülkemizin sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade ederek, 15 Temmuz darbe girişimi ve arkasından gelen OHAL ve KHK’lar döneminde savunma mesleğine ve avukatlara yönelik kısıtlama girişimlerini asla tasvip etmediklerini ve bununla her ortamda mücadele ettiklerini belirtti.

Geçirilmek istenen Anayasa değişikliği ile yargı ve yasama denetiminin neredeyse ortadan kaldırıldığını ifade eden Av. Aydın Özcan bu anayasa değişikliği gerçekleştiği takdirde hızla kapalı bir topluma dönüleceğini söyledi.

Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’ın ardından konuşan ISTAC Yönetim Kurulu üyesi Av. Müjdat Keçeci ise, bu ülkenin geleceği için, bu ülkenin haklarının korunması için bu kuruma sahip çıkmak gerekir dedi.

Toplantının moderatörlüğünü yapan İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Atalay Aksay ise İzmir Barosu olarak alternatif uyuşmazlık çözümlerine kayıtsız kalmanın mesleğe zarar vereceğini düşündüklerini ifade etti.