Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Çocuk Uzlaştırma Görevlendirmeleri İçin Uzlaştırma Semineri Düzenlendi

24.01.2017 15:00:46

İzmir Barosu tarafından Çocuk uzlaştırma görevlendirmeleri İçin 20.01.2017 günü Uzlaştırma Semineri düzenlendi.

İzmir Barosu tarafından Çocuk uzlaştırma görevlendirmeleri İçin Uzlaştırma Semineri düzenlendi. İzmir Barosu Konferans Salonu’nda yapılan ve Av. Pakize Pelin Özşahinli tarafından sunumu yapılan eğitime seksen meslektaşımız katıldı.

Çalışma sonunda İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’dan katılım belgelerini alan meslektaşlarımız, İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından oluşturulan Çocuk Uzlaştırma Görevlendirme Listesinde yer alacaklar.

Çalışmanın kapanış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu olarak sürekli olarak uzlaştırma ve bunun yanı sıra arabuluculuk görevlerinin sadece avukatlar tarafından yapılmasının gerekliliğini savunduklarını ve bunu her platformda dile getirdiklerini belirterek bu konuda bir yandan avukatlara yönelik eğitim çalışmaları yaptıklarını bir yandan da yetkili kurumlarla görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Av. Aydın Özcan avukatlara yönelik sürekli bir mesleki eğitim çalışması içerisinde olduklarını söyleyerek, “İzmir merkezde eğitime katılma fırsatı bulamayan meslektaşlarımızı için ilçelerde de aynı çalışmaları düzenliyoruz. Bir yandan güncel yasal değişiklikleri incelediğimiz çalışmalar yaparken, diğer yandan ülke gündemini yakından ilgilendiren, Kanun Hükmünde Kararnameler ve Anayasa Değişikliği gibi konularda konularında yetkin akademisyenlerin katıldığı çalışmalar düzenliyor ve buradan çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.