İzmir Barosu Fotoğraf Yarışması

İzmir Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Kadın, Emek ve Adalet" konulu bir fotoğraf yarışması düzenlenmektedir.

01:21 . 24 Ocak 2017

İZMİR BAROSU FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1. Yarışmanın adı İzmir Barosu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Fotoğraf Yarışması'dır.

2. Yarışmanın amacı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak, hukukun üstünlüğü ve adalet kavramlarına dikkat çekerek çalışan ve üreten kadına vurgu yapmaktır. Yarışmanın konusu Kadın, Emek ve Adalet'tir.

3. Yarışma Sekretaryası:

Ad – Soyad : SEMİH KURU

Telefon No : 0 (232)463 00 14

Faks No : 0 (232) 463 66 74

E-Posta Adresi : info@izmirbarosu.org.tr

Fotoğraflar eletronik posta ile yukarıda belirtilen adrese konu kısmına “ Fotoğraf Yarışması” yazılmak suretiyle gönderilecektir.

4. Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 4(dört) fotoğrafla katılabilir.

5. Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar , dijital olarak görüntülenmiş ve minumum 300 DPI çözünürlükte olmalıdır. Başvurular sadece online olarak yapılacaktır.

6. Yarışma 18 (onsekiz) yaşını dolduran tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır. Daha önce sergilenmiş, yayınlanmış ve ödül almış fotoğraflar yarışmaya katılamaz. Eğer düzenleyici bir başvurunun kurallara aykırı olduğunu tespit ederse başvuruyu geri çevirme yetkisine sahiptir.

7. Fotoğrafların işaretlenmesi :

Katılımcılar elektronik posta yoluyla yapacakları başvuruda 6 rakamdan oluşan bir rumuz yazmalıdırlar. Birden fazla eserle katılacak başvurucular eserlerine verdikleri rumuz yanına numaralandırma da yapmalıdırlar. Yapılan başvurulara, başvuru sırasına göre  sıra numarası verilecektir.

8. Jüri :

IŞIK SEZER (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü)

ÖZLEM DEMİRCAN (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü)

Av. METİN MELİH AKSOY (İzmir Barosu)

Av.OKAY TÜRKAY (İzmir Barosu)

Av.TUĞÇE DENİZER (İzmir Barosu)

9. Yarışma Takvimi :

Son Katılım Tarihi 01.03.2017

Seçici kurul değerlendirmesi 02.03.2017

Sonuç Bildirim Tarihi 03.03.2017

Sergi ve ödül töreni 08.03.2017

10. Ödüller :

Birinciye 1.500-TL

İkinciye 1.000-TL

Üçüncüye 500-TL

Yarışma dereceye girmiş olan ve sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar İzmir Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında sergilenecektir. Ayrıca İzmir Barosu Başkanlığı; İzmir Barosu Bülteni ve izmir Barosu Dergisi’nde yarışmaya katılan fotoğrafları yayınlama hakkına sahiptir. İzmir Barosu Başkanlığı sergi tarihi konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.Sergilenmeye giren her katılımcıya Katılım Belgesi de verilecektir.

11. Fotoğrafların Alıkonulması, Kullanımı ve Telif Ücreti :

Ödül alan fotoğrafların kullanım hakkı İzmir Barosu Başkanlığı’na ait olacak ve ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir. İzmir Barosu Başkanlığı ödül almış fotoğrafları arşivinde saklayabilir. Ödül alan fotoğraflar, İzmir Barosu tarafından, basılı ve sanal ortamlardaki yayım organlarında gayri ticari olarak tanıtım, haber, reklam amaçlı ve sosyal sorumluluk projelerinde kullanılabilir. Katılımcılar bu şekilde kullanılan fotoğrafları için verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı ya da maddi manevi talep ileri sürmeyeceklerini şimdiden kabul ederler.

İzmir Barosu Başkanlığı; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenecek sergide ve İzmir Barosu Bülteni ve İzmir Barosu Dergisi’nde yarışmaya katılan fotoğrafları yayınlama hakkına sahiptir. İzmir Barosu Başkanlığı sergi tarihi konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. İzmir Barosu Başkanlığı yarışmaya katılan fotoğraflardan dilediğini eser sahibinden yazılı onay almak ve eser sahibinin ismini belirtmek şartıyla 100-TL bedel karşılığı satın alma hakkına sahiptir.

Fotoğrafların geçici olarak alıkonulması esnasında seçim, sergiye hazırlama, sergileme, sergiden toplanma sebebiyle doğabilecek olası hasarlardan Düzenleyici sorumludur . Fotoğrafların geçici olarak alıkonulması en fazla bir yıl ile sınırlanır. Bir yıl sonunda yeniden izin alınması gerekir.