Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Şehitlerimizi Son Yolculuklarına Uğurladık

06.01.2017 16:22:39

İzmir Adliyesi'nde 5 Ocak 2016 günü meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen polis Fethi Sekin ve adliye personeli Musa Can için İzmir Adliyesi ve İzmir Valiliği’nde tören düzenlendi.

Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, yönetim kurulu üyelerimiz ve meslektaşlarımızın da katıldığı törene ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ege Ordusu Komutanı Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir milletvekilleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Adliyesi çalışanları ve şehit yakınları katıldı.

Tören sonrasında basına açıklamalarda bulunan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, Fethi Sekin’in büyük bir özveriyle görevini sürdürmekte olduğunu, olay anında da büyük bir kahramanlık örneği göstererek teröristlerle mücadele ettiğini ve herkesi çok acı bir tablodan kurtardığını belirtti. Av. Aydın Özcan saldırı sırasında vefat eden adliye çalışanı Musa Can’ın vefatı dolayısıyla da çok üzüntülü olduklarını söyleyerek, “saldırı sırasında beş de meslektaşımız yaralandı. Kendilerine ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Av. Aydın Özcan sosyal medyada hala İzmir’de gerçekleşen olaylarla ilgili suç teşkil eden paylaşımlar yapıldığını dile getirerek, İstanbul’da meydana gelen patlama sonrası sosyal medyada “İzmir’de neden bomba patlamıyor”  şeklinde paylaşımlar yapıldığını ve İzmir Barosu’nun bu paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak, "ben buradan Cumhuriyet savcılarını bu paylaşımları yapanlar hakkında gerekli takibatın yapılması konusunda göreve davet ediyorum” dedi. Özcan, daha etkin güvenlik önlemleri alınması gerektiğini belirterek  “Türk milleti olarak artık daha fazla acı yaşamak istemiyoruz” dedi.