İzmir Barosu Yönetimi ve Baro İlçe Temsilcilerimiz Buluştu

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ve Baro Yönetim Kurulu üyelerimiz ile İlçe Baro temsilcilerimiz Baro’da düzenlenen yemekte bir araya geldi.

12:30 . 01 Ocak 2017

Birlik mesajının verildiği yemek, İzmir Barosu’nun kısa bir süre önce yeniden düzenlenen Merkez Binası’nın terasında yapıldı.

Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan yemekte yaptığı konuşmada, geçmiş iki yıllık yönetim pratikleri döneminde ilçeleri de merkezden ayırmadıklarını dile getirdi. Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, ilçelerde bulunan ve meslektaşlarımıza hizmet veren baro birimlerinin bir yandan fiziki ve teknik anlamda tefrişatını yaparken diğer yandan da önceden sadece merkezde düzenlenen eğitim çalışmalarını da ilçelerde düzenlemeye başladıklarını söyledi. Av. Aydın Özcan konuşmasında şunları dile getirdi: “İzmir Merkez’de çok sayıda eğitim çalışması düzenliyoruz. Geçtiğimiz dönem 140 ücretsiz seminer, konferans düzenledik.  Bu dönem bu rakamın üzerine çıkacağız. Ama bu çalışmalara ilçelerde bulunan meslektaşlarımız iş yoğunlukları sebebiyle katılamıyor. Biz de ilk defa geçtiğimiz dönem olmak üzere ilçelerde de aynı meslek içi eğitim çalışmalarını düzenlemeye başladık. Bu dönem de aynı çalışmaya vakit kaybetmeden başladık. Geçtiğimiz günlerde Urla'da Uzlaştırma konusunda sertifikalı eğitim çalışmasını yaptık, diğer ilçelerde de tek tek yapacağız. 07 Ocak’ta Ödemiş’te İstinaf Atölye Çalışması düzenleyeceğiz. Arkasından ise sırayla Bergama ve diğer ilçelerde de bu eğitim çalışmaları devam edecek” dedi.

Aralarında yeni seçilenlerin de olduğu ilçe baro temsilcisi meslektaşlarımız, ilçelerindeki tespitlerini ve taleplerini dile getirdiler. Av. Aydın Özcan gerek yeni göreve gelen, gerekse görevlerine devam eden ilçe temsilcisi meslektaşlarına güvendiklerini ve her zaman yanlarında olduklarını, birlikte başarılı icraatlara imza atacaklarını söyledi.