Staj Eğitim Merkezimiz “Eğitmenlerin Eğitimi” Semineri Düzenledi

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Aslı Uz Baş ve Yrd. Doç. Dr. Hale Sucuoğlu’nun katılımı ile SEM eğitmenlerine sertifikalı “Eğitmenlerin Eğitimi” semineri yaptı.

19:22 . 10 Kasım 2016

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi, sertifikalı “Eğitmenlerin Eğitimi” semineri yaptı.

Çalışmaya katılan SEM eğitimi meslektaşlarımıza sertifikaları İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ve Av. Mustafa çetin tarafından sunuldu.

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çetin açılış konuşması yaptı.

Konuşmasında; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle kendisini sevgi, saygı, özlem ve minnetle bir kez daha anıyorum” diyerek sözlerine başlayan Av. Mustafa Çetin şunları söyledi:

“Değerli meslektaşlarım öncelikle bugüne kadar İzmir Barosu SEM’ne olan katkılarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.

SEM olarak stajyer avukatların eğitimine çok önem veriyoruz. Genç meslektaşlarımızın mesleğe teorik ve pratik olarak hazır olmaları için sizlerle birlikte emek veriyoruz.

SEM Eğitim müfredatı doğrultusunda yaklaşık 120 saat eğitim veriyoruz. Bunlardan 60 saati Avukatlık Hukuku ve Meslek Kuralları, 60 saati de seçmeli dersler olarak verilmektedir.

Eğitimlerimizde ağırlıklı pratik çalışmalar olup bildiğiniz gibi kurgusal duruşmalar yapıyoruz. Son iki yılda yaklaşık 25 kurgusal duruşma yaptık.

Geçen dönem eğitim çalışmalarının başında yine sertifikalı “Eğitmenlerin Eğitimi” çalışması yaptık. Bu yeni dönemde yine değerli hocalarımızın katkıları ile bu çalışmayı yapmaya karar verdik.

Sizlere kısaca bazı rakamlar vermek istiyorum. Şu anda İzmir Barosu’nda kayıtlı aktif stajyer avukat sayımız 759, ders alacak stajyer avukat sayısı 576, son iki yılda 970 stajyer avukat yemin edip cübbe giyerek aramıza katıldı.

Her geçen gün aramıza çok fazla genç meslektaşımız katılmaktadır. İzmir Barosu SEM olarak bizler bu genç meslektaşlarımızın en azından eğitim kalitesinin artırılarak mesleğe her anlamda hazır olarak başlamalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Bu eğitim çalışması başta bizlere ve dolaylı olarak da stajyer avukatlarımıza çok faydalı olacaktır.

Ben bugüne kadar ve bundan sonra da sizlerin Staj Eğitim Merkezi’ne verdiğiniz ve vereceğiniz katkılardan dolayı tekrar hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.