İzmir Barosu Genel Kurulu Tamamlandı

Meslektaşlarımız Av. Aydın Özcan’la Yola Devam Dedi

13:47 . 17 Ekim 2016

İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu 15-16 Ekim tarihlerinde Fuar Celal Atik Spor Salonu’nda yapıldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre;

5015 meslektaşımızın oy kullandığı genel kurulda Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan başkanlığındaki liste aldığı 1957 oyla seçimi kazandı. Böylece Av. Aydın Özcan yeniden İzmir Barosu Başkanı seçildi.

Yapılan seçimde kesin olmayan sonuçlara göre; Av. Cemal Nedret Erdem başkanlığındaki liste 1309, Av. Ahmet Dokucu başkanlığındaki liste 603, Av. Mehmet Kozan başkanlığındaki liste 542 ve Av. Ergun Sakızlı başkanlığındaki liste 465 oy aldı.

Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:

“Biliyorsunuz bizim grubumuzdan ayrılan arkadaşlarımız da oldu. İki yönetim kurulu üyesi arkadaşımız başkan adayı olarak çıkmasına rağmen bütün sandıklarda önde olmamızdan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu durum meslektaşlarımızın bizim iki yıllık çalışmalarımızı ne kadar ciddiye aldıklarını aynı zamanda yeni projelerimizi de çok benimsediklerini gösteriyor.

Biz yeni ve ütopik projelerimizle geliyoruz ve bunları bir önceki dönemde olduğu gibi yine gerçekleştireceğiz. Biz meslektaşlarımız için varız, “baro avukat içindir” sloganını hayata geçirmek için varız. Geçtiğimiz dönemde bunu kanıtladık. İşte bu sandıklardan çıkan sonuçlar da bunu gösteriyor. Biz yeni dönemde de baro avukat içindir sloganını hayata geçireceğiz, hangi görüşten olursa olsun meslektaşlarımızın yanında olacağız ve baroyu ortak akılla yöneteceğiz. Ve öyle güzel işler yapacağız ki izmir barosu bizim yapmış olduğumuz icraatlarla yıllar boyu övünecektir.

Hiçbir arkadaşımızla küskünlüğümüzün olmadığını da belirtmek isterim. Aydın Özcan grupçuluk yapmadı bundan sonra da yapmayacak. Biz bütün meslektaşlarımızı kucakladık ve bu meslektaşlarımız da burada bize sahip çıktı. İnanıyorum ki bizim grubumuz dışından da bize destek veren meslektaşlarımız oldu. Ben bize destek veren vermeyen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, biz tüm meslektaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde ortak akılla baroyu yöneteceğiz.”

BAŞKANLAR OY DAĞILIMI İÇİN TIKLAYINIZ>>>

YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİ OY DAĞILIMI İÇİN TIKLAYINIZ>>>