Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Dava Takibi

12.10.2016 10:27:39
Dava Takibi

İzmir Barosu, avukatlık mesleğine ve avukatlara yönelik saldırıları yakından takip ediyor. Son olarak meslektaşımız Av. Nilgün Evrensel’e ve onun şahsında avukatlık mesleğine hakaret iddiasıyla açılan davanın Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 11.10.2016 tarihinde yapılan duruşmasına Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Avukat Hakları Merkezi Müdürü Av. Hümeyra Ertosun Paldumlar ile Av. İlke Erol ve Av. Zübeyde Aksay katıldı.

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan yapmış olduğu açıklamada, “sanık söylemleri ile meslektaşımıza ve meslektaşımız nezdinde tüm avukatlara hakaret etmiştir. Avukatlık Kanunu'nun Yönetim Kurulu'nun görevlerini düzenleyen 95/4. maddesi ‘...mesleğe ve meslek mensuplarına yönelik hak ihlallerine karşı avukatlık mesleğini ve meslektaşlarını savunmak,...’ hükmü uyarınca müdahale talebinde bulunduk ve mahkemece müdahillik talebimiz kabul edilmiştir. Bundan sonra da mesleğimize yönelen tüm saldırıları yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bir kez daha meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, daima mesleğin ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu ve olacağımızı bildiririz” dedi.