Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Geri Gönderme Merkezlerinden Haklara Erişim Çalıştayı Yapıldı

11.10.2016 10:51:43

İzmir Barosu ve Mültecilerle Dayanışma Derneği tarafından 8 Ekim 2016 günü “Geri Gönderme Merkezlerinden Haklara Erişim” başlıklı bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan kendisinin de Batı Trakya doğumlu olduğunu, anne ve babasının halen Yunanistan’da yaşadığını belirterek, azınlık ve mültecilerin sorunlarına yabancı olmadığını dile getirdi. Özcan bir süre haymatlos ( vatansız ) olarak yaşadığını, sağlık güvencesinden, seyahat özgürlüğünden yoksun kaldığını, sırf bu yüzden avukatlık stajına altı ay gecikmeli başlayabildiğini ifade etti.

İzmir Barosu’nun mültecilerin sorunlarına duyarsız kalmadığını belirterek, hem akademik anlamda hem de sahada bu sorunun çözümü için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özcan, Baro’nun öncülüğünde İzmir’deki tüm hukuk fakülteleriyle birlikte Nisan ayında mültecilerin sorunlarına ilişkin uluslararası bir sempozyum düzenlendiğini söyledi. Av. Aydın Özcan  “mültecilerin İzmir Barosu Adli Yardım servisine yapmış oldukları hukuki yardım taleplerinde bürokratik zorluk çıkartmadan görevlendirme yapıyoruz” dedi.

Çalışmaya katılan Pırıl Erçoban ise ‘’Türkiye’nin pek çok bölgesinde çalışma yürütmekteyiz. İzmir Barosu’ndan gördüğümüz desteği, tüm çalışmalarımızda övgü ile bahsetmekteyiz. Başkanımıza teşekkür ederiz’’ dedi.

Çalıştayda işlenen başlıca konu başlıkları;

-Temel Kavramlar ve İltica Prosedürü

-Geri Gönderme Merkezleri

-GGM’lerde İltica Talebinde Bulunma

-İdari Gözetim Kararı ve Karara Karşı Yargı Yolları