OHAL ve KHK’ların Değerlendirilmesi Konferansı Yapıldı

03.10.2016 16:52:04

İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi tarafından 30 Eylül 2016 günü OHAL ve KHK’ların değerlendirilmesi konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasını Merkez Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Nuriye Kadan yaptı.

Oturum başkanlığını Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem’in yaptığı konferansa 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Tijen Dündar Sezer ve  Ankara Barosu üyesi Av. Mehmet Cengiz konuşmacı olarak katıldı.

Olağanüstü hal döneminde çıkan sekiz KHK ile TSK’da düzenlemeler,   kamuda çalışanların ihracı,  üniversitelerdeki öğretim elemanlarının açığa alınması gibi düzenlemeler yapılmış olup konuşmacılar bu konularda ne gibi yasal yollara başvurulacağı konusunda meslektaşlarımızı bilgilendirdi.