Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Avukat Büro ve Konut Aramaları Konferansı Düzenlendi

09.08.2016 09:13:45

İzmir Barosu tarafından 4 Ağustos 2016 günü “Avukat Büro ve Konut Aramaları” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem ve İzmir Barosu üyesi Av. Serhat Deniz Çelikkaya konuşmacı olarak katıldılar.

Açılışta konuşan İzmir Barosu Saymanı ve Avukat Hakları Merkezi sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Nilay Ertem Durlu, “avukatların büro ve konut aramalarında kanun hükmünde kararnameyle olan değişikliklere değinerek nelere dikkat etmemiz gerektiğini, bir avukatın bürosunun ve konutunun ne şekilde kendine özgü hangi kurallarla aranması gerektiğini beraber irdeleyeceğiz “ diyerek açılış konuşmasını yamak üzere İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ı davet etti.

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

"Çok değerli hocam çok değerli meslektaşlarım hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bugün önemli bir konu ve adli tatil olmasına rağmen meslektaşlarımızın ilgisinin olduğunu görüyorum. Mesleğimizin onuruna yaraşır bir şekilde avukatlara davranılmasını sağlamak, bürolarının ve konutlarının aranması konusunda Avukatlık Kanunu ile Ceza Muhakemeleri Kanunu’ndaki düzenlemelerin hukuka uygun olarak uygulanmasını çok önemsiyoruz. Yürütme organı ve idare tarafından her zaman mesleğimize yönelik saldırılar söz konusudur. Ülkemiz 15 Temmuz kalkışması nedeniyle, darbe teşebbüsü nedeniyle çok zor günler yaşamaktadır. İzmir Barosu olarak kesinlikle demokrasiden yanayız. Darbelere karşıyız bunu söylememize gerek bile yok bence. Hiçbir hukukçunun da darbe taraftarı olacağını düşünemiyorum, olmamalı da. Bu anlamda; konu da çok hassas olduğu için ve tam da gündemi olduğu için bugün bu çalışmayı yapıyoruz. İzmir Barosu’nca bu konuda daha önce yapmış olduğumuz çalışmalar da var. Bu çalışmalara katılan meslektaşlarımız gönüllülük esasıyla bu aramalarda yer alıyor. Çünkü CMK gibi veya Adli Yardım gibi herhangi bir ücret ödenmiyor meslektaşlarımıza. Bu durumda da ancak ilgi duyan meslektaşlarımız ilgi gösteriyorlar. Daha önce yapmış olduğumuz sertifikalı çalışmaya da yine sınırlı sayıda meslektaşımız gelmişti. Çok değerli hocamız Sayın Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem ve yine büro aramalarında aktif rol alan çok değerli meslektaşımız Av. Serhat Deniz Çelikkaya özellikle son dönemde yaşanan sıkıntıları ve kanun hükmündeki kararnameyle getirilmek istenen kısıtlamaları da bizimle paylaşarak öyle inanıyorum çok yararlı bir çalışmaya imza atacağız. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum."