Basına ve Kamuoyuna

Yine canımız acıyor, yüreğimiz yanıyor.

10:21 . 01 Temmuz 2016

Yine canımız acıyor, yüreğimiz yanıyor.

Hepimizi kahreden yeni terör saldırılarının gerçekleştiği günlerden geçiyoruz. Ülkemiz oldukça zorlu bir süreçten geçmekteyken, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen hain ve alçakça bir terör saldırısı ile sarsılmış bulunuyoruz. Ne yazık ki çok sayıda yurttaşımız bu saldırıda yaşamını yitirdi ve yaralandı. Saldırıda yaşamlarını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dilemekteyiz.

Ne acıdır ki yetkililer;  bu mefhum saldırıya ilişkin kamuoyunu tatmin edecek resmi bir bilgilendirme yapmamıştır. Bu durum ülkemizin geleceğine yönelik kaygılarımızı daha da arttırmaktadır. Ancak bilinmelidir ki; Türk Milleti, emperyalizmin ülkemizin bütünlüğüne ve milli varlığımıza yönelik dayatmalarına asla boyun eğmeyecektir. Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine, demokrasiye, vatandaşlarımızın yaşam hakkı başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklere, ülke ve ulus bütünlüğüne, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına sahip çıkacağımızı, ülkemizi kurtuluş mücadelesinden aldığımız milli birlik ve beraberlik ruhuyla teröre karşı koyacağımızı, masum insanları hedef seçen her türlü terör eylemlerini şiddetle kınadığımızı bir kez daha beyan ediyoruz.

Sonsuz kederimize rağmen İzmir Barosu olarak herkesi soğukkanlı olmaya, Cumhuriyeti ve halkımızı hedef alan saldırılara karşı birlikte mücadele etmeye, ortak akıl oluşturmaya, kutuplaşma ve ayrıştırmalara son verip, milli birlik ve beraberlik içinde yurtta ve cihanda barışı gerçekleştirmeye davet ediyoruz.

Av. Aydın ÖZCAN

İzmir Barosu Başkanı