Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Başkanlar Dayanışma İçin Tekirdağ’a Gitti

14.06.2016 13:52:45

Ege Marmara Bölge Baroları Tekirdağ Çarşı Karakolu’na görevlerini yapmak üzere giden iki meslektaşımıza yönelik gerçekleşen sözlü ve fiili saldırılarla ilgili başlayan soruşturma hakkında inceleme yapmak üzere Tekirdağ’a gittiler.

Ege Marmara Bölge Barolarını oluşturan 19 baronun yürütme kurulunda bulunan, Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan ile İstanbul, Sakarya, Aydın ve Muğla Baro Başkanları, Tekirdağ Çarşı Karakolu’na görevlerini yapmak üzere giden iki meslektaşımıza yönelik gerçekleşen sözlü ve fiili saldırılarla ilgili başlayan soruşturma hakkında inceleme yapmak üzere, 13 Haziran 2016 günü Tekirdağ’a gittiler.

Burada mağdur meslektaşlarımız, başsavcı ve jandarma komutanı ile görüşerek olaya ilişkin kamera görüntülerini izleyen Baro Başkanları, ilgili kurumlara konunun yasaya ve mesleğe saldırı niteliğinde olduğunu belirterek olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdikten sonra Adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Basın açıklamasında, görüntüde avukatlara uygulanan bu şiddetin gerçekte yurttaşların Anayasa’nın 36. maddesinde yer alan hak arama hürriyetlerini engellemeye yönelik olduğu belirtilerek 55 bin civarı avukatı temsil eden 19 Baro’nun oluşturduğu Ege Marmara Bölge Baroları olarak bu işin peşinde ve arkasındayız denildi.  Yapılan açıklamayla bütün kurum ve yetkililer kanunen ve hukuken üzerine düşen görevleri yerine getirmeye çağrıldı.