Sigorta Hukuku Semineri Tamamlandı

İzmir Barosu’nca yoğun bir şekilde süren eğitim çalışmalarına 10 Haziran 2016 günü yapılan “Sigorta Hukuku” konferansıyla devam edildi.

15:41 . 13 Haziran 2016

Moderatörlüğünü İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin’in katıldığı konferansa İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Huriye Kubilay, İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi Hakimi Berkant Şengel, İzmir Barosu üyesi Av. Koray Şentay ve Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Üyesi Emin Gemici katıldı.

Kredi Sigortaları, Uygulamada Sigorta Hukuku ve Yargısal Kararlar, Karayolları Trafik Kanunu’nda Sigortacılıkla İlgili Yapılan Son Değişiklikler ve Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası konularının işlendiği konferansın açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

“Meslek içi eğitim çalışmalarımıza meslektaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Dün istinaf konusunda yaptığımız çalışmada bu salon yetersiz kaldı. O nedenle çok memnunuz. Dünkü çalışmayla elimizdeki verileri bütün meslektaşlarımızın epostalarına göndereceğiz.  Aslında kitap olarak yayınlamayı düşünmüştük ama Bölge Adliye Mahkemesi Başkanımızın çok yakın zamanda yasal değişiklikler olacağı yönündeki konuşmasından sonra bundan vazgeçtik. Tabii istinafla ilgili bundan sonra da meslek içi eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bugünkü konumuzda son derece önemli. Konusunda uzman konuklarımız bu konudaki en yeni gelişme ve Yargıtay uygulamalarını sizinle paylaşacaklar. Konunun tüm taraflarını temsil eden, konusunda uzman konuşmacılarımız var. Bugünkü konuyu enine boyuna ortaya koyacaklar. Bu tür konularda özellikle genç meslektaşlarımızın kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri için önem veriyoruz.

Bundan sonra da meslek içi eğitim çalışmalarımız devam edecek. Biliyorsunuz yakın zamanda adli tatil başlayacak. Belki adli tatile kadar bir istinaf daha yapabiliriz. Ondan sonra Eylül ayında da uluslararası tahkim ve deniz ticareti uluslararası sözleşmeleri konulu sertifikalı bir eğitim planlıyoruz. Yurtdışından sertifikalı olacak.  Bunu da ayrıca duyuracağız. Önemli olan siz değerli meslektaşlarımızın taleplerine karşılık verebilmek. Her zaman meslektaşlarımız en iyisine layık diyoruz. Dün bu salonların bize yeterli olmadığını gördük, öğleden sonraki salonda meslektaşlarımızın daha iyi bir eğitim çalışmasına imkân bulduklarını gözlemledik. Onun için İzmir Barosu’nun daha iyi salonlara, daha iyi imkânlara sahip olması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda da çalışmalarımızı hızla sürdürdüğümüzü belirtmek istiyorum Hepinize saygılar sunuyorum.”