Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Çocuk İstismarıyla Mücadelede Avukatların Rolü Çalışmasının Üçüncüsü Yapıldı

30.05.2016 12:48:48

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından "Çocuk İstismarıyla Mücadelede Avukatların Rolü" konulu çalışmanın üçüncüsü 28-29 Mayıs 2016 günlerinde yapıldı.

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından çocukları şiddetten korumanın, toplumları şiddetten arındırmaya giden yolun başı olduğu kabul edilerek; çocukların fiziksel, duygusal, ekonomik ve cinsel yönden kötüye kullanılmasıyla mücadele etmek amacıyla düzenlenen "Çocuk İstismarıyla Mücadelede Avukatların Rolü" konulu çalışmanın üçüncüsü 28-29 Mayıs 2016 günlerinde yapıldı.

Avukat, hakim, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının eğitimci olarak katıldıkları çalışmaya İzmir Barosu’na kayıtlı olan ve çocuk istismarına ilişkin suçlarda görev alacak avukatlar katıldı.

Çalışma sonunda avukatlara katılım belgelerini veren İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. A. Şakir Uzun ve Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nuriye Kadan verdi.

Çalışmaların “Çocuğun Yüksek Yararı” ilkesi gereğince belli periyotlarla düzenleneceğini belirtildi.