İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Turhan Eğlenoğlu’nu Ziyaret Etti

Av. Aydın Özcan hizmete girecek olan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi binasında baroya ayrılan alanlar üzerine bilgi alarak, İzmir Barosu’nun mesleğe ve meslektaşlara yakışır çalışma ortamlarının sağlanması için gerekli projeleri yapacağını belirtti.

12:51 . 06 Mayıs 2016

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, yeni atanan Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Turhan Eğlenoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Eğlenoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, Bölge Adliye Mahkemelerinin faaliyete geçmesiyle vatandaşların adalete erişimlerinin daha da hızlanacağını avukatların da bu anlamda büyük katkıları olacağını dile getirdi. İzmir’in hukuk alanında bir çekim merkezi olacağını belirten Özcan, Baro olarak gerek şimdiye kadar yapılmış olan meslek içi eğitim çalışmalarıyla gerekse haziran ayının ilk haftasında istinafla ilgili hukuk ve ceza alanlarında ayrı ayrı yapılması planlanan eğitim çalışmalarıyla meslektaşların bu alanda çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Av. Aydın Özcan aynı zamanda kısa süre içerisinde hizmete girecek olan ve Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi binası ile binada baro ve avukatlar için ayrılan alanlar üzerine bilgi alarak, yaşamlarının büyük çoğunluğunu adliyelerde geçiren ve hukukun üç sacayağından biri olan savunma mesleğinin temsilcileri avukatların meslek örgütü olan İzmir Barosu’nun mesleğe ve meslektaşlara yakışır çalışma ortamlarının sağlanması için gerekli projeleri yapacağını belirtti.

20 Temmuz 2016 tarihinde göreve başlayacak olan Bölge Adliye Mahkemeleri bilindiği üzere Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu'nun 29/02/2016 tarihli ve 53 Sayılı Kararı ile ilk etapta yedi merkezde faaliyete geçirilerek yargı alanlarının yeniden belirlenmesine karar verilmişti. Buna göre İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nin yargı alanına İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak giriyor.