HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Staj Eğitim Merkezi Farazi Duruşma Çalışması Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu tarafından her staj döneminde düzenli olarak yapılan Özel Hukuk ve Ceza Hukuku Farazi duruşma çalışması yeni dönem stajyerleriyle birlikte 17 Nisan 2016 Pazar günü yapıldı

14:35 . 19 Nisan 2016

İzmir Barosu tarafından her staj döneminde düzenli olarak yapılan Özel Hukuk ve Ceza Hukuku Farazi duruşma çalışması yeni dönem stajyerleriyle birlikte 17 Nisan 2016 Pazar günü İzmir Adliyesi 11 ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri duruşma salonlarında yapıldı.

 

Çalışma öncesi bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çetin, sözlerine İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’ne vermiş oldukları siz stajyer avukatlara vermiş oldukları katkılardan dolayı eğitmen ve danışman meslektaşlarımıza teşekkür ederek başladı.

 

Av. Mustafa Çetin, birkaç ay içerisinde çok kutsal ve onurlu bir mesleğe başlayacaklarını, bunun için kendilerini tebrik ettiğini söyledi. Ancak mesleğin birçok maddi manevi sorunları da olduğunu dile getiren Çetin,  gelecekle ilgili plan yaparken bunları da dikkate almanız gerek dedi.

 

İzmir Barosu’na kayıtlı 7400 avukat, Türkiye’de ise 92 bin avukat olduğunu söyleyen Av. Mustafa Çetin, son iki yıldır 650-700 stajyer avukat da aramıza katılıyor dedi.  Şu anda Türkiye’de 103 Hukuk Fakültesi olduğunu ve bu fakültelerde 1-5. sınıflar arasında yaklaşık 65 bin öğrenci olduğunu belirten Çetin, bu da demek oluyor ki beş yıl içerisinde 55-60 bin yeni meslektaşımız aramıza katılacak dedi. Bu durumu karşılamak için Devletin ve Türkiye Barolar Birliği’nin yapması gerekenler olduğu kadar Baroların da üzerlerine düşen görevler olduğunu belirten Çetin, İzmir Barosu’nun olarak gerek meslek içi gerekse stajyerlere yönelik çok sayıda konferans ve eğitim düzenlediğini ancak yeteri kadar ilgi görmüyor dedi. Av. Mustafa Çetin şunları söyledi: “Oysaki bu kadar çok sayıda avukatın arasından sıyrılabilmek için kendinizi geliştirmeli ve belli bir konu üzerinde uzmanlaşmalısınız. Bir farkındalık yaratmanız gerekiyor. Uzun bir yola çıktınız. Sizden önceki meslektaşlarımıza da söylediğim şu; hukuka mesleğinize, meslektaşlarınıza sahip çıkın, değer verin. Siz hukuka, mesleğinize meslektaşlarınıza sahip çıkıp değer vermezseniz üçüncü kişilerden de bunu beklemeniz mümkün değil. Çıkmış olduğunuz bu uzun yorucu yolda sizlere başarılar diliyorum.”