Meslekte 60, 50, 40 ve 25 Yıl Plaket Töreni Düzenlendi

İzmir Barosu tarafından her yıl meslekte 60, 50, 40 ve 25. yılını dolduran meslektaşlarımız için geleneksel olarak düzenlenen plaket töreni bu yıl 14 Nisan 2016 günü Tarihi Havagazı Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

23:21 . 15 Nisan 2016

Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan ve önceki dönem Baro Başkanlarımız tarafından plaketlerin sunulduğu törenin ardından meslektaşlarımızdan oluşan Grup Değişik İş Konseri düzenlendi.

Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Değerli Meslektaşlarım

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum,

Bugün İzmir Barosu için, İzmir Barosu’nda mesleklerini icra eden meslektaşlarımız için çok önemli bir gün. Çok değerli üstatlarımız, meslektaşlarımız,  25. yılını, 40. yılını, 50. ve 60. yılını meslekte tamamlayarak bugün plaket alma hakkını elde ettiler. Bütün meslektaşlarım, İzmir Barosu’nun tarihten gelen misyonuna uygun olarak hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü ve demokrasi  adına her türlü katkıyı yapmışlardır, yapmaya da devam edeceklerdir.

İzmir Barosu, vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin yanında her zaman taraf olmuştur. Her türlü haksızlığa karşı vatandaşın yanında temel hak ve özgürlüklerin savunulmasında öncü görev almıştır ve bunu layıkıyla yerine getirmiştir.

Bizim dönemimizde de var olan hukuksuzluğa karşı, yargı bağımsızlığının ortadan kaldırılmasına yönelik her türlü çalışmada İzmir Barosu Yönetim Kurulu olarak dimdik ayakta durduk. Geçtiğimiz yıl 11 Nisan’da 79 Baro Başkanımız ve Türkiye Barolar Birliği’yle Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüyerek orada 20 bin kişinin katıldığı “Türkiye Adaletini Arıyor” mitingini gerçekleştirdik. İzmir’den Türkiye’ye hatta dünyaya hukuksuzluğa karşı barolar var dedik. Aynı dönemde hiçbir üniversiteden hiçbir sivil toplum örgütünden hatta hakim ve savcılarımızdan ses çıkmazken, bütün barolar İzmir’den Türkiye’ye “hukukun üstünlüğünü istiyoruz, yargı bağımsızlığını istiyoruz ve bunun için her türlü mücadeleyi yapacağız” mesajını verdi. Ve 79 Baronun 77’sinin imzasıyla bütün siyasilere hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına sahip çıkmalarını istedik. Siyasi iktidara da, torba yasalar çıkararak hukuku ve demokrasiyi katletmeyin dedik. Çok önemli bir rakam.

Akabinde biliyorsunuz, İzmir Valiliği İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili TBMM’deki çalışmalar devam ederken bir genelge yayınladı. İzmir Barosu bu genelgeye karşı, demokrasi, insan hakları, temel hak ve özgürlükleri ihlal ettiği gerekçesiyle idare mahkemesinde dava açtı ve iki gün sonra o genelge geri çekildi. İşte bu İzmir Barosu’nun sizlerin, bizlerin gücü. O nedenle İzmir Barosu dün olduğu gibi bugün de tarihten gelen misyonuna büyük bir kararlılıkla devam edecektir.

Siz değerli üstatlarımızın, genç meslektaşlarımıza birer örnek teşkil ettiğinizi belirtmek istiyorum. İzmir Barosu ülkenin üçüncü büyük barosu ve şu an yaklaşık 750 stajyerimiz var. Önümüzdeki günlerde İzmir’de istinaf mahkemeleri açılacak ve bu bir çekim merkezi olacak. Çok yakın bir zamanda sayımızın on binleri aşacağını tahmin ediyorum. O nedenle mesleğin etik kurallarına, Avukatlık Kanunu’na çok uygun bir şekilde mesleğimizi yapabilmemiz için siz değerli üstatlara çok büyük görevler düşüyor. Mesleki bilgi ve becerilerinizi özellikle genç meslektaşlarımızla, stajyerlerimizle paylaşıyorsunuz, paylaşmaya da devam edeceksiniz. Sizlerin bilgi ve becerileri, katkılarıyla mesleğimiz daha da yücelecektir. Bu katkılarınız için İzmir Barosu Başkanı olarak sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Şunu da ifade etmek istiyorum. Ülkemiz maalesef çok zor dönemlerden geçiyor. Ülkemizde bir terör belası aldı başını gidiyor. Her gün içimiz kan ağlıyor. İzmir Barosu Yönetim Kurulu olarak birçok etkinliğimizi iptal etmek zorunda kaldık ama artık terörün istediğini de yapmak istemiyoruz. O yüzden bu akşam bu plaket törenimizi hazırladık ve plaket törenimizde de çok değerli meslektaşlarımızdan oluşan Değişik İş Grubunu sahneye çıkartacağız. Mesleğin yoğunluğundan hiç değilse bir miktar bu çimlerin üzerinde dinlendirirsek çok mutlu olacağımızı düşündük. Şunu da ifade etmek isterim ki; terör belasından hep birlikte 78 milyon olarak birlik beraberlik içinde olduğumuz takdirde kurtulabileceğimizi düşünüyorum. Ülkemizin geleceği için, insan hakları için, demokrasi için, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü birlikte olmaya teröre karşı dimdik ayakta bulunmaya hepinizi davet ediyorum. Biliyorum ki İzmir Barosu mensubu tüm meslektaşlarımızın birlikten yana olduğunu biliyorum. Ülkemizin Atatürk ilke ve devrimleriyle, “yurtta barış dünyada barış” ilkesiyle hayatta kalacağını düşünüyorum. Son siyasi gelişmelerinde bunun ne kadar doğru olduğunu gösterdiğine hepimiz tanığız.

Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum teşekkür ederim.