Aile Hukuku İleri Eğitim Programı Tamamlandı

Türavak ve İzmir Barosu İşbirliği ile 26-27 Mart/02-03 Nisan 2016 günlerinde Aile Hukuku İleri Eğitim Programı düzenlendi.

14:24 . 04 Nisan 2016

İzmir Barosu’nda düzenlenen çalışmanın ilk haftasında;

Boşanmada Usul İşlemleri, Özel Boşanma Sebepleri, Geçici Önlemler ve Aile Konutu, Ayrılık, Genel Boşanma Sebebi, Anlaşmalı Boşanma, Tazminat, Nafaka ve Çocukla Kişisel İlişki, Aile Hukukunun Temel İlkeleri, Aile Hukukunun Kaynakları, Hakimin Evlilik Birliğine Müdahalesi ve 4787 sayılı Kanun’un Sağladığı Olanaklar, Nişanlanma, Hediyelerin Geri Verilmesi, Tazminat, Evlenme Ehliyet ve Engelleri, Evlenmede Yokluk, Butlan ve Sonuçları, Genel Olarak Mal Rejimlerine Akademik Bakış ve Yasal Mal Rejimi konu başlıkları çalışıldı.

İkinci haftaki program ise; Mal Rejimi Davalarında Usule İlişkin Sorunlar, Mal Rejimi Sözleşmeleri ve Mal Rejiminin Tasfiyesi, Edinilmiş Mal-Kişisel Mal Ayrımı, Değer Artış Payı, Eklenecek Değerler, Denkleştirme, Artık Değere Katılma, Faiz, Zamanaşımı, Ev Eşyası ve Ziynet Eşyasına İlişkin Davalar, Yargı Uygulamasında Mal Rejimleri ve Emsal Kararlar, Soy Bağına İlişkin Hükümler ve Davalar, Velayet, Evlat Edinme, Çocuk Malları, Yardım Nafakası, Uygulamada Katkı Payı, Değer Artış Payı ve Katılma Alacağı Davaları, Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Konusunda Ulusal ve Uluslararası Mevzuat, 6284 Sayılı Kanun Uyarınca Alınacak Tedbirler, Kadına Yönelik Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı Sorunu konu başlıklarından oluştu. Çalışma sonunda katılımcılara İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin tarafından katılım belgeleri sunuldu.