Enerji Hukuku Semineri Yapıldı

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından İzmir Barosu ev sahipliğinde 02.02.2016 günü Enerji Hukuku Semineri düzenlendi.

13:28 . 04 Nisan 2016

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Fatih Deniz Alaeddinoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı seminere, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Akara Barosu Üyesi Av.Dr. Suat Dursun ve Enerji Yatırım Uzmanı Cengiz Güneş katıldı.

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan seminer sonunda katılımcılara plaketlerini sunarken şunları söyledi:

“Öncelikle başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere bu sunumu gerçekleştirdikleri için konuşmacılarımıza teşekkür ederiz. Enerji hukuku ülkemizde yeni gelişen bir dal. Civar ülkelere baktığınızda güneş enerjisiyle ilgili birçok yatırım ve gelişmeyi görüyoruz. Örneğin Yunanistan’da tarıma uygun olmayan bütün alanlarda güneş enerjisi kurulduğunu ve hatta evlerin çatılarında çok yaygın bir şekilde kullanıldığını, alım garantisi verildiğini biliyoruz. Türkiye’de yeni yeni bu alanda gelişmeler var ama ileriki dönemde çok daha hızlı gelişmeler olacağını ve hukuki anlamda da biz avukatlara bu alanda çok işler düşeceğini düşünüyorum.”