Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu’nda Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

25.03.2016 10:54:29

İzmir Barosu ve İzmir Barosu çalışanlarının örgütlü olduğu Tez Koop İş Sendikası arasında bir süredir görüşmeleri devam eden toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. Şakir Uzun, İzmir Barosu Saymanı Av. Nilay Ertem Durlu, Tez-Koop-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Caner Fırat, Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Nuriye Kadan katıldılar.

Sözleşme töreni sırasında konuşan Tez Koop İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Caner Fırat, sendika olarak her platformda işçiler üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini dile getirdiklerini söyleyerek, bugün İzmir Barosu’yla imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Baro çalışanları üzerindeki vergi yükünün alındığını ve bunun diğer kurumlara örnek olması gerektiğini söyleyerek, sözleşmenin imzalanması sırasındaki yapıcı tutumlarından dolayı İzmir Barosu Başkanı Sayın Av. Aydın Özcan ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ettiğini söyledi.

Törende konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ise karşılıklı diyalog içerisinde geçen sözleşme görüşmeleri sonunda sözleşmede iyileştirmeler yapıldığını ancak sözleşmenin en önemli kalemini çalışanlar üzerindeki vergi yükünün alınmasını oluşturduğunu söyledi.  Kurumlar arasında ilk kez İzmir Barosu tarafından toplu iş sözleşmesine bu maddenin eklendiğini söyleyen Özcan, “Baromuzda bulunan altmışın üzerindeki personelimizle huzurlu bir ortamda, başarıyla çalışmaya devam edeceğiz. Birlikte üreteceğiz, birlikte başaracağız. Baro personelimiz meslektaşlarımıza ve baromuza mutlu bir şekilde hizmet edecekler ve hep birlikte İzmir Barosu’nun başarısı için çalışacağız. Öncelikle Tez -Koop Başkanlığında ve temsilciliğinde çalışan arkadaşlarımıza, Baro Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.