SEM Mart 2016 Dönemi Başladı

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nin Mart 2016 dönemi staj dersleri başladı.

13:25 . 22 Mart 2016

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nin Mart 2016 dönemi staj dersleri başladı.

Eğitim döneminin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Mustafa Çetin,  avukatlık mesleğinin çok onurlu bir meslek olduğunu ancak mesleğin sorunları olduğunu ve her geçen gün bu sorunların arttığını belirtti. Bu sorunları aşmak için kendinizi geliştirin,  bir konuda uzmanlaşın diyen Çetin, sözlerini “hukuka saygı duyun sahip çıkın, mesleğinize saygı duyun sahip çıkın, meslektaşlarınıza saygı duyun sahip çıkın. Bizler bunlara saygı duyup sahip çıkmazsak dışardan üçüncü kişiler saygı duymalarını, sahip çıkmalarını bekleyemeyiz” diyerek bitirdi.

Av. Mustafa Çetin ‘in konuşmasının ardından İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan “Avukatların Hak ve Yetkileri-Yükümlülükleri” başlıklı ilk dersi verdi.

Staj Eğitim Merkezi’nin Mart 2016 döneminde 203 Stajyer Avukat, Staj Eğitim Merkezi müfredatı doğrultusunda altmış saat zorunlu ve altmış saat de seçmeli olmak üzere toplam 120 saat ders görecekler.

Seçmeli dersler kapsamında kurgusal duruşmalar da yapılarak öğrendiklerini pratikte uygulama fırsatı bulacaklar.