Terörü Lanetleme ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü Düzenlendi

Son günlerde ülkemizi kana bulayan terör saldırılarına karşı, 25 Şubat 2016 günü; İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Eczacılar Odası ve İzmir Veteriner Hekimler Odası’nın katılımıyla “Terörü Lanetleme ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü” düzenlendi.

20:58 . 25 Şubat 2016

Burada bir konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

“Ne yazık ki yine alçakça bir terör saldırısı sonucunda canımız bir kez daha yanmış, yüreğimiz kanamıştır. Ankara'nın kalbinde Türk Silahlı Kuvvetleri servis araçlarına karşı düzenlenen hain bombalı saldırıda çok sayıda asker ve sivil yurttaşımız şehit olmuş ve yaralanmıştır. Bu hain ve alçakça saldırıyı kınıyor, ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve milletimizin başı sağ olsun.

Yine bir ilçemizde; Kemalpaşa’da, terör örgütü mensuplarınca karakol saldırısı gerçekleştirilerek, halkımız ve Mehmetçiğimiz hedef alınmıştır.

Bilinmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya, Türk Milleti'nin birliğini bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir. Önümüzdeki süreçte benzeri provokasyonlara karşı milletçe soğukkanlılığımızı yitirmeden toplumsal ve bireysel sorumluluk duygusuyla davranmak zorundayız. Etnik, dinsel, mezhepsel kutuplaşmayı tetikleyen alt kimlik siyasetinin acilen terk edilerek ulus olma bilinci ve ortak aidiyet duygusu ışığında müşterek bir gelecek inşa etmenin sorumluluğunu hissetmeliyiz.

Ülkemizi kin ve nefret söylemleri ile kaosa sürükleyenler karşısında kurtuluş mücadelesinden aldığımız milli birlik ve beraberlik ruhuyla teröre karşı koymalıyız. Çünkü terör bir yenilgidir; insanlığın, aklın, vicdanın yenilgisidir.

Bilinmelidir ki;

Ancak; Anadolu’da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen halk direnişinin dayanışma ruhuyla, milli birlik ve beraberlik içinde geleceğimize sahip çıkarsak, kanla beslenen bu emperyal savaş politikalarını durdurabiliriz.

Çözüm, yetmiş yedi milyonun, millet olma bilincini ve ruhunu tekrar tazeleyerek, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmasıdır. Bugün, başta siyaset kurumu olmak üzere demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarına ve tek tek bütün vatandaşlarımıza düşen ödev, bu kucaklaşmanın sağlanması için bütün gücüyle mücadele etmektir.

İzmir Barosu olarak; terör başta olmak üzere her türlü şiddetin karşısında durduğumuzu, insanların hayatları üzerinden gelecek ve iktidar planları yapan tüm kesimlere bu kirli oyuna bir an önce son vermelerini, demokratik hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, insanca yaşamın vazgeçilmezliğini sonuna kadar savunacağımızı, milli birlik mücadelesinde halkımızın yanında yer alacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.

Hepinizi, Türk Milleti olarak, 77 milyon olarak, birlik beraberlik içerisinde Atatürk ilke ve devrimleri içerisinde ülkemizin üniter yapısına sahip çıkmaya, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, basın özgürlüğüne sahip çıkmaya davet ediyorum,”

Sağlık alanında çalışan kurumlar adına konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner ise; “bizler beyaz önlüklerimizle, cübbelerimizle; vatanımıza, ulusumuza ve cumhuriyetimize yönelik her türlü terörü protesto ediyoruz ve şehitlerimize saygı için yürüyoruz” diyerek başladığı konuşmasında, Suriye’de rejim değişikliği için her şey yapılırken, açılım politikaları izlenirken, göz yumulan her türlü hazırlığın, şimdi canlarımızın kaybı, yurttaşlarımızın çektiği acılarla fatura olarak ülkemizin önüne konulduğunu söyledi. Kaptaner bu faturayı ödemesi gerekenin halk değil, bu politikaları uygulayanlar olduğunu dile getirdi.