Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Staj Eğitim Merkezi Kurgusal Duruşma Çalışmaları Düzenledi

21.02.2016 11:38:43

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından 20 Şubat 2016 günü Özel Hukuk ve Ceza Hukuku alanlarında kurgusal duruşma çalışması düzenlendi.

İzmir Adliyesi 11 ve 12. Ağır Ceza mahkemelerinde Staj Eğitim Merkezi’nde danışman meslektaşlarımızla süren çalışmalara 160 stajyer avukat katıldı.

Çalışma başında öncelikle son günlerde ülkenin çeşitli yerlerinde yaşanan terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlileri ve yaşamını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Mustafa Çetin; ülke olarak son günlerde zor günler geçirdiğimizi söyleyerek şehitlerimiz için Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Staj Eğitim Merkezi olarak kurgusal duruşmaları önemsediklerini söyleyen Çetin, “genç meslektaşlarımızın mesleğe başlarken hazır olmalarını istiyoruz, bunun için teorik derslerin yanında kurgusal duruşmalarla pratik yapıyoruz” dedi.  Av. Mustafa Çetin, Staj Eğitim Merkezi derslerine katılarak stajyer avukatları mesleğe hazırlayan, işlerinden ve özel hayatlarından merkeze zaman ayıran danışman ve eğitmen avukatlara teşekkür etti. İzmir Barosu tarafından ilk kez düzenlenen kurgusal duruşma yarışmasını hatırlatan Çetin, takımların her geçen gün daha da iyi çalışmalar ortaya koyduklarını görmelerinin kurgusal duruşmaların önemini gösterdiğini dile getirerek bu nedenle her yıl aynı dönemde bu yarışmalar tekrarlanacağını söyledi. Av. Mustafa Çetin sözlerini “hukuka, mesleğe, meslektaşlarınıza sahip çıkın ve saygı gösterin. Seçtiğiniz meslek saygın, onurlu, kutsal bir o kadar da sorunlulukları olan bir meslektir.” diyerek tamamladı.