Filibe (Plovdiv) Barosuyla işbirliği anlaşması imzalandı.

Bulgaristan’ın ikinci büyük şehri olan yaklaşık 1200 Avukatın kayıtlı olduğu Filibe (Plovdiv) Barosu ile uzun zamandır sürdürülen görüşmeler sonucunda işbirliği anlaşması yapılmıştır.

11:26 . 25 Kasım 2015

Filibe (Plovdiv) Barosuyla işbirliği anlaşması imzalandı.

Baro başkanımız Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcımız Av. Mustafa Çetin ve Genel Sekreterimiz        Av. A. Şakir Uzun 20 Kasım 2015 tarihinde Plovdiv’e giderek 3 yıllık süreli olan işbirliği protokolünü imzalayarak yaşama geçirmişlerdir. “İzmir Barosu Uluslararası bir Baro olmalıdır” ilkesiyle hareket eden İzmir barosu 2014-2016 çalışma döneminin en başından itibaren ülke içinde olduğu gibi ülke dışında da yabancı barolarla karşılıklı işbirliği temelinde çalışmalarını sürdürmektedir.
22 Kasım 2015 Pazar günü Bulgaristan Avukatlar günü olması nedeniyle yapılan tören ve baloya davetli olarak katılan Başkan Av. Aydın Özcan ve beraberindeki heyet İzmir Barosuna bir kardeş baro daha kazandırmanın  gururuyla İzmir’i İnsan Hakları konusunda çalışmalar yapan barolarla ortak bir ağ içerisinde buluşturarak hukuki çalışmaların ve baroların merkezi haline getirmeyi planlamaktadır.

İki baro arasındaki ilişkilerin kurulmasını sağlayan Bulgaristan önceki tarım bakanlarından Mehmet Dikme’nin de bulunduğu çalışmalarda Bulgaristan Barolar Birliği Üyesi ve IBA Bulgaristan Delegesi Av. Emilia Nedeva, Plovdiv Baro Başkanı Av. Vladimir Zlatev ve Plovdiv Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ile soydaş meslektaşlarımız Denis Mustafa, Denis Hüseyin ve Ferhat Murat da çalışmalara katkıda bulundular.

22 Kasım 2015 günü yapılan protokolde İzmir ve Plovdiv (Filibe) baroları, kurumsal yapı ve hukuk mesleğine erişim, hukuki eğitim ve öğretim, sürekli eğitim; avukatlar ve hukuk sistemi, disiplin sorunlarını ortak alanlar olarak belirlediler.

Program, araştırma ve ortak faaliyetler ile diğer çalışma gruplarının kurulması ve uygulanması, karşılıklı ziyaret ve belge değişimi; yayınlar, bilimsel literatür ve ortak programların değişimi, ortak bilimsel, hukuksal etkinlikler, konferanslar, sempozyumlar, tematik toplantılar alanlarında işbirliği yapacak olan İzmir ve Plovdiv (Filibe) baroları aynı zamanda eğitim programlarının tamamlanmasından sonra elde edilen sertifika ve diplomaları karşılıklı olarak tanıma ve genç avukatlar ile stajyer değişimi konularında anlaştılar.

Protokolü İzmir Barosu adına Başkan Av. Aydın Özcan, Plovdiv Barosu adına ise Başkan Av. Vladimir Zlatev imzaladı.